Geir Larsen er ansatt som verftsdirektør ved Vard Aukra, samt som ansvarlig for akvakultur i hele Vard-konsernet. Foto: Vard.

Larsen skal lede Vards havbrukssatsning

Geir Larsen blir ny verftsdirektør ved Vard Aukra og ansvarlig for akvakultur i konsernet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Etter oppkjøpet av Storvik Aqua satser Vard videre mot akvakulturmarkedet, og har hentet inn ny verftsdirektør til Vard Aukra. Fra midten av juli tiltrer Geir Larsen (46) stillingen som verftsdirektør ved Vard Aukra, samt som ansvarlig for akvakultur i hele Vard-konsernet, melder Skipsrevyen.no. 

Ansettelsen ble først omtalt i Romsdals Budstikke.

Larsen har erfaring både innen skipsteknologi og havbruk. Han kommer nå fra stillingen som administrerende direktør i Inpower AS, leverandør av diesel-elektriske fremdriftssystemer. På havbrukssiden har han blant annet erfaring som regional salgs - og servicesjef i Akva Group og farming manager i Maritech. Larsen erstatter Hans Gunnar Hansen fra 15. juli.

Utdanningen til Larsen er fra Romsdal Videregåendes automasjonslinje, Aker Yards Business School og BI.

Satser på akvakultur i Aukra

Verftet i Aukra har de siste par årene bygget forflåter, avlusingsflåter og har også en brønnbåt i ordreboken. Nå skal verftet, sammen med Storvik Aqua danne sentrum for Vards satsing mot havbruksnæringen. Storvik Aqua er leverandør av utstyr til biomassemåling, foringsautomater, miljølogging og oksigenering.

- Det er en veldig spennende utvikling innen biomassemåling og sentralforingsanlegg i tillegg til flåten som allerede er levert, sier Larsen til skipsrevyen.no

- Vards satsing på akvakultur er et resultat av Vards historie innen fiskerisegmentet. For å komme ekstra nærme næringen kjøpte de opp Storvik Aqua i fjor høst. Nå skal skipsbygging og 30 års erfaring med akvakultur sammenslåinger, sier han om oppgaven som ligger foran ham.

Vard Aukra har blant annet en av verdens største brønnbåter i ordre, og skal leveres til Sølvtrans med en prislapp på rundt 500 millioner kroner. Brønnbåten blir 116 meter lang og 23 meter bred. Skipet som får navnet Ronja Storm får plass til 7.450 kubikkmeter vann i fisketankene, noe som er over dobbelt så mye som normalt store brønnbåter. I tillegg skal båten kunne ta med seg 5.000 kubikkmeter ferskvann. Les mer om dette her.