Geir Wenberg fra Salten Aqua. Foto: Lars Antonsen.

Salten Aqua nominert til næringspris

I selskap med tunge aktører i næringslivet er oppdrettskonsernet Salten Aqua nominert til Hovedprisen som skal deles ut under Opplyst 2016, melder bedriften. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

I hovedprisens statutt heter det at «prisen skal gå til en bedrift som har vist at det er mulig å ta store steg i egen utvikling. Bedriften har med sin suksess banet vei for andre bedrifter, og har bidratt til positive ringvirkninger for regionen som helhet». Prisen deles ut i Stormen konserthus 3. mai under det som også er kalt Salten-regionens Oscar-utdeling for næringslivet.

Seks nominerte

-Til sammen har juryen vurdert 30 bedrifter til Opplystprisen 2016, sier juryleder Karsten Nestvold, som til daglig er direktør for Innovasjon Norge, Nordland.

Bedriftene kommer fra hele Salten og representer et stort spenn av næringsområder.

-De seks bedriftene som vi nå har nominert oppfyller målsettingene til prisen på en svært god måte, sier han.

Salten Aqua er i selskap med Yara, DIPS, Elkem Salten, PowerOffice og Saltdalsbygg (Saltdalshytta).

-For oss er det stort å bli nominert til denne prisen som henger høyt. Nominasjonen er ikke bare basert på økonomi, men også samfunnsansvar og innovasjon. I så måte er det viktig for oss at den jobben vi har gjort er blitt lagt merke til og ikke minst gledelig er det at oppdrettsnæringen er med, sier daglig leder Geir Wenberg i Salten Aqua.

Han holder foredrag i Stormen konserthus samme dag som prisen deles ut.

Utfordrende

-Nå gjenstår en svært utfordrende jobb for juryen, nemlig å finne èn vinner blant disse gode bedriftene. Bedriftene vil nå bli gått i sømmene, slik at juryen kan få ytterligere mer informasjon om blant annet økonomiske forhold, innovasjon og utvikling og miljø- og samfunnsansvar, sier Nestvold.

I tillegg til Karsten Nestvold består juryen av Morten Støver (DNB), Liv Toril Pettersen (Meløy Næringsforum, Bjørnar Brændmo (Beiarn kommune), Kjersti Bye Pedersen (Salten regionråd).