Oppdrettsselskapet Kuterra har drevet med landbasert oppdrett av atlantisk laks i British Columbia siden 2013. Foto: Kuterra
Oppdrettsselskapet Kuterra har drevet med landbasert oppdrett av atlantisk laks i British Columbia siden 2013. Foto: Kuterra

Presenterer gode resultater for geosmin-håndtering i RAS-anlegg

Veso, Nova Q, og Kuterra offentliggjør idag det de kaller sterke resultater når det gjelder håndtering av geosmin i landbasert oppdrett av atlantisk laks til slaktevekt i RAS-anlegg. Det som ligger bak resultatene er en ny metode for vedlikeholdsdosering av RAS Right bakterier.

Publisert Sist oppdatert

En av hovedutfordringene når RAS brukes for å produsere fisk til slaktevekt, er stoffer som gir usmak i fiskefileten, slik som geosmin, som medfører at fisken må gjennom en kostnadskrevende renseprosess, skriver Veso i en pressemelding. 

Oppdrettsselskapet Kuterra har drevet med landbasert oppdrett av atlantisk laks i British Columbia siden 2013 og er nå driftet av Whole Oceans. Etter mange år har Kuterra samlet store mengder grunndata på geosmin i sine systemer.

- Som mange andre landbaserte oppdrettere har Kuterra kontrollert geosmin ved å variere nivået av spedevann i systemet. Løsninger på geosmin bør likevel sørge for å forbedre vannkvaliteten for å sikre at mengden spedevann ikke økes, skriver Veso. 

Bli abonnent hos Kyst.no

For å få tilgang til dette innholdet trenger du et abonnement med Kyst.no Pluss-saker inkludert.

Bli abonnent og les denne og mange andre pluss-saker.

Kyst.no Pluss Personlig

Du får: Kyst.no Pluss-saker

199,-

per måned

KJØP

Kyst.no Pluss Årlig

Du får: Kyst.no Pluss-saker

2189,-

per år

KJØP

Kyst.no Pluss bedrift

Administrer flere abonnement på ett sted og betal med faktura.

2189,-

per år

KJØP