Alejandro Rojas forteller at AquaBounty har begynt å se på mulighetene for å produsere GMO-ørret. Photo: Francisco Soto.

AquaBounty: GMO-ørret på menyen

AquaBounty som produserer GMO-laks, har også begynt å jobbe med produksjon av genmodifisert regnbueørret.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Selskapets administrerende direktør, Alejandro Rojas, annonserte nyheten under en presentasjon på Aquaforum-seminaret på Aquasur-messen i Chile i forrige uke.

Aqua Bounty gjennomfører en rekke tester hvor man sammenligner GMO-fisk med tradisjonell fisk i Brasil, Argentina og Kina, melder søsternettstedet til Kyst.no, Fishfarmingexpert.com.

Akkrediteringer

Det har tatt selskapet flere år med tester, studier og akkrediteringer før deres GMO lakseprodukt ble produsert og nådde markedet. Prosessen har vært lik den som farmakologer bruker for å validere deres forskjellige legemiddel.

- Laksen er 16-18 måneder når den blir slaktet og fôrfaktoren er opp til 25 % bedre enn tradisjonell fisk, hvor verdier opp mot 0.7 har blitt nådd, sier Rojas.

- Det er bevist i flere av våre generasjoner, legger han til.

Selskapet har tre fasiliteter godkjent av det amerikanske mattilsynet (FDA): en for produksjon av egg på Prince Edward Island, Canada; en annen for matfisk i Panama; og den siste nær Albany, Indiana i USA hvor de har hele syklusen.

De kan imidlertid hverken selge sin GMO-laks i USA eller importere eggene fra Canada til Indiana, og produserer derfor inntil videre ikke-GMO-laks.

Har du en nyhet du ønsker å dele eller sitter på tips om noe som skjer innen havbruksnæringen? Tips oss gjerne på redaksjon@kyst.no og merk emnefeltet med: “Tips”, så kontakter vi deg.