Fra venstre: Kai André Stæger-Holst, økonomisjef, Harald Schreiner Fiksdal, daglig leder, SalmoTerra og Jens Jensen, forretningsutvikler, Michael Mortensen, daglig leder, Graintec. Foto: SalmoTerra

Salmo Terra skal bygge landbasert anlegg i Øygarden

SalmoTerra signerer avtale med Graintec for deres første landbaserte anlegg for laks.

Publisert Sist oppdatert

Norske SalmoTerra tar nå det neste steget med sine landbaserte planer og vil starte konstruksjonen av sitt landbaserte anlegg i Øygarden utenfor Bergen. Den danske leverandøren av RAS-teknologi, Graintec, vil levere alle delene til det landbaserte anlegget.

Konstruksjonen av det nye anlegget vil starte i begynnelsen av 2022, og første fase er forventet i produksjon i første halvdel av 2023. I første fase har selskapet kapasitet til å produsere 2700 tonn laks i året. Etter fullførelsen av andre fase, vil den totale produksjonskapasiteten nå 8000 tonn i året, og vil deretter være en av de største landbaserte oppdrettsanleggene i Norge. 

Harald Schreiner Fiksdal, daglig leder, SalmoTerra sier deres klare visjon er å skape optimale forhold for velferden til fiskene i deres RAS-anlegg.

- Vi ønsket en leverandør/partner som deler samme verdier og visjoner som oss. Graintec har en lang historie innenfor store prosjekter, noe som ga en god forsikring til våre investorer.