Jens Jensen og Ronni Borre Larsen fra Gråkjær Aqua. Foto: Gråkjær.

To nyansettelser i Gråkjær Aqua

Gråkjær skriver har hentet forsterkninger i oppdrettsbransjen, ved å ansette Jens Jensen og Ronni Borre Larsen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Jens Jensen er ifølge en pressemelding ansatt som Business Developer. Han er opprinnelig utdannet elektriker.

- Han startet i fiskebransjen ved å kjøpe en andel i et oppdrettsanlegg like etter avsluttet utdanning. Siden har Jens utviklet og bygget egne resirkuleringsanlegg. Han har drevet egen bedrift, og de siste årene har han være seniorkonsulent hos AKVA Group Denmark A/S, der han hadde mesteparten av verden som marked. Jobben var å veilede investorene gjennom prosjektene deres fra idé til levering av fisk.

- Jensens bakgrunn som praktiker, selvstendig næringsdrivende, selger og leder har gitt ham en ballast, slik at han som Business Developer kan utvikle og føre Gråkjær Aqua inn i fremtiden, som totalentreprenør innenfor landbasert fiskeoppdrettsanlegg, skriver Gråkjær.

Ronni Borre Larsen er ansatt som Mechanical Design Manager. Han er utdannet VVS- og energimontør og har siden utdannet seg til bygningskonstruktør og arbeidet som byggeleder. De åtte siste årene har også Larsen vært ansatt hos AKVA Group Danmark A/S i en stilling som Design Engineer.

- Med seg i bagasjen har han en god praktisk erfaring med rørarbeid, en teoretisk byggeteknisk kunnskap fra Byggeteknisk Højskole, erfaring med byggeledelse fra jobben som byggeleder og sist men ikke minst en solid erfaring med prosjektering og dimensjonering av landbaserte RAS-anlegg, både nasjonalt og internasjonalt. Sistnevnte både i form av beregninger, 3D-modellering og utarbeidelse av 2D-tegningsmateriale.

- Larsens primære fremtidige fokus er å bidra til utformingen av verdens beste landbaserte fiskeoppdrettsanlegg. Ronni har godt innblikk i hva som virker på en fiskefarm, og like så viktig, hva som ikke virker. I stillingen som Mechanical Design Manager i Gråkjær får han mulighet til å få disse erfaringene ned på papiret og ut på byggeplassen.

Også Bjarte Landro ble tidligere i år ansatt som utviklingssjef i selskapet, og Roger Marøy ble før dette ansatt som salgssjef.

Les også: