Her blir samarbeidskontrakten inngått mellom Gråkjær og Salmo Terra. Foto: Gråkjær

Gråkjær og Salmo Terra inngår samarbeidsavtale

I 2017 inngikk Gråkjær en prosjekteringsavtale med Salmo Terra om utformingen av et stort landbasert slakteri og har nå inngått en samarbeidsavtale.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Partnerskapsavtale som en form for samarbeid

Det mer enn 6000 m2 slakteriet vil bli bygget i Øygarden utenfor Bergen med Gråkjær som totalentreprenør, skriver selskapet i en pressemelding. Kontraktavtalen inngått mellom Salmo Terra og Gråkjær, er basert på en såkalt samarbeidsavtale, som innebærer at partene i fellesskap optimaliserer økonomien, kvalitet, tidsplaner og byggeprosessen.

- Med inngåelse av samarbeidsavtale om et prosjekt av denne størrelsen, har både Salmo Terra og Gråkjær sikret en felles interesse at bygningen holdes innenfor budsjettrammer og er sammen for å gjøre de rette valgene til fordel for prosjektet, både når det gjelder funksjon og økonomi. Åpenhet i både designfasen som anskaffelsesfasen er en av hjørnesteinene i denne modellen, sier Morten Malle, divisjonsdirektør i Gråkjær A / S.

- Når vi på et veldig tidlig stadium involverer Salmo Terra i prosessen, får vi optimal synergi av alle beslutninger tatt i løpet av prosjektet, fortsetter han.

Samarbeidsavtalen optimaliserer vårt samarbeid

Gjennom det første kurset har de to partiene hatt et åpent og pålitelig samarbeid. Dermed er det funnet et design og budsjett som matcher ønskene og kravene til både byggeren og entreprenøren.

- Gjennom hele løpet har Salmo Terra hatt alle viktige beslutninger i prosjektet. Dette betyr at byggherren i stor grad bidratt til å forme prosjektet og har fått en grundig kjennskap til løsninger , sier Gråkjærs prosjektleder Jakob Kjøgx.

- Nå kan vi fokusere på å få det endelige detaljhandelsdesignet på plass mot selve byggekonstruksjonen. Vi har fått mest ut av dette samarbeidet og dermed best egnet til å levere et godt resultat til slutt, fortsetter Jacob Kjøgx.

Gråkjær håndterer både konstruksjon og RAS

Gråkjær driver allerede landbaserte fiskeoppdrettsanlegg som samler flere steder i Europa. I dette prosjektet vil Gråkjær, i tillegg til bygningskomponenten, også levere RAS-teknologi (Resirkuleringsvannbrukssystem). Prosjektet er ca 6 200 m2 med to like utvoksningsmoduler, som hver kan produsere opptil 1.200 tonn laks per. år. Hver utgroddmodul består av et WTS (vannbehandlingssystem) med 12 fisketanker hver 625 m3.

Byggestart er planlagt

Utvikleren undersøker for øyeblikket jordforholdene som fiskeanlegget skal ligge på. Etter det kan Gråkjær Aqua starte konstruksjonen. Den første utgroddmodulen forventes å være klar for fisk i andre halvdel av 2019, og det totale prosjektet forventes ferdig innen utgangen av 2020.