Nordea peker på vintersår og ILA som viktige delforklaringer for Grieg Seafoods dårlige meldinger om resultat i førstekvartal.

- Grieg snublet allerede før koronaeffekten startet

Fredag ettermiddag sendte Grieg Seafood ut en oppdatering etter første kvartal der de varsler om betydelig lavere driftsresultat enn det analytikerne har ventet i forkant. Ifølge Nordea kan ikke alt tilskrives korona-viruset.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Ifølge Nordeas Morgenrapport mandag, påpekes det at på tross av at Grieg Seafood slaktet 1 500 tonn (9%) mer enn sin egen volumguiding, ble de oppnådde marginene betydelig lavere enn forventet.

- Det var særlig Finnmark som skilte seg negativt ut med en EBIT margin på kun 4,56 kroner per kilo i et kvartal der spotprisen i markedet har vært på rundt 68 kroner i snitt for såkalt superior fisk, skriver Nordea.

Ifølge Nordea er hovedårsaken til det svake resultatet en betydelig nedgradering av fisk både som følge av vintersår på fisken i ett område, men også som en følge av et tidligere utbrudd av ILA som har medført slakting av lavere størrelse fisk – som har lavere snittpris i markedet –  samt høyere produksjonskostnad.

- Etter vår vurdering er det også en risiko for at man vil guide ned slaktevolmene for resten av året grunnet lav tilvekst etter en kald vinter. For de andre regionene var inntjeningen mer eller mindre som forventet. Basert på denne oppdateringen har vi redusert vårt EBIT estimat for 2020 med i overkant av 20% og vi gjentar vår salgsanbefaling med et nytt kursmål på 85 kroner per aksje, skriver Nordea.