Geir Ove Ystmark i Sjømat Norge er tydelig på at skatteforslaget til regjeringen ikke er tilstrekkelig.

Sjømat Norge: - Glad de tar ansvar

Tirsdag kollapset forhandlingene om en grunnrenteskatt på laks og ørret. Geir Ove Ystmark i Sjømat Norge er glad for at partiene sier klart i fra.

Publisert Sist oppdatert

Høyre, Venstre og Krf har tirsdag trukket seg fra forhandlingene om en grunnrenteskatt på havbruk. Tidligere har også Frp og MDG trukket seg fra forhandlingene.

- Vi har gitt de tilbud om betydelige lettelser i skatten. Vi har foreslått å redusere satsen fra 35 til 30 prosent, men dette har de takket nei til. Hvis de kommer på bedre tanker frem mot behandling på Stortinget, så er vi åpne for det, sier Geir Pollestad, som nå sier det blir mer skatt for havbruksnæringen siden Høyre og KrF ikke ville bli med på et bredt forlik.

- Bommet og bommet

Geir Ove Ystmark i Sjømat Norge sier til Kyst.no at de er glade for at KrF, Venstre, FrP og Høyre tar ansvar og sier klart ifra at det ikke er aktuelt å støtte det han kaller regjeringens distrikts- og næringsfiendtlige lakseskatt.

- Regjeringen har vært tydelige på at de har ønsket seg et bredt politisk forlik i denne saken. Det har de ikke lykkes med, påpeker Ystmark.

Han mener skatteforslaget ikke er tilstrekkelig utredet og understreker at det dukker stadig opp eksempler som viser at regjeringen bommer grovt i sine påstander og antagelser.

- De bommet om provenyet, de bommet om bunnfradraget, de lyttet ikke til de mange kritiske innspillene i høringsrunden, og nå er det tydelig at det ikke finnes et bredt flertall på Stortinget for å tappe kyst-Norge for milliarder av kroner, sier Ystmark.