Hans Petter Selstad, administrerende direktør. Foto: Selstad.

Investering skal gi bedre lønnsomhet

Utstyrsleverandøren Selstad AS økte omsetningen sin med ni millioner kroner fra 2014-2015. Administrerende direktør Hans Petter Selstad sier til kyst.no at de er hovedsakelig er fornøyd med fjorårets resultat, men påpeker at årsaken til en nedgang i driftsresultatet skyldes nye investeringer.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Selstad produserer oppdrettsutstyr, fiskeredskaper, tau, sikkerhetsutstyr og utstyr til industri og offshore, og deres spisskompetanse ligger spesielt innen oppdrettsutstyr og fiskeredskaper.

selstad-as

Selskapet fikk i 2015 en omsetning på 262,6 millioner,  mot 253,6 i 2014. Det tilsier en økning på ni millioner for Måløy-selskapet. 

- Vi er hovedsakelig fornøyd med fjorårets resultat. Årsaken til omsetningsveksten er pga det har vært jobbet godt i hele organisasjonen gjennom hele året, sier Hans Petter Selstad til kyst.no.

Driftsresultatet til selskapet har derimot en nedgang på 7,5 millioner i 2015.

- Gjennom 2015 har vi gjennomført en større investering, og hatt store engangskostnader i tilknytning til flytting av virksomheten lokalt. Dette har belastet resultatet ekstra, forklarer han.

Ny servicestasjon

- Hvilke investeringer har dere gjort i år som kan påvirke regnskapet for 2016? 

- I konsernet har vi i 2015-2016 investert over 50 millioner i ny servicestasjon for oppdrettsutstyr. Dette forventer vi vil ha positiv effekt for resultatet i 2016. Utviklingen i år har vært positiv og så langt ligger vi an til å nå våre budsjettmål, sier han fornøyd.

Den nye hallen har som formål å vaske, reparere/bøte, sertifisere, inspisere og eventuell gi ny impregnering til oppdrettsposene de produserer.

Solid utbytte til konsernet

Ny servicehall med en prislapp på 50 millioner. Foto: Selstad.

Storaksjonæren Selstad Holding AS har tatt et utbytte på fem millioner fra selskapet i 2015, en økning på to millioner fra året før.

- Selstad AS er del av et konsern. Derfor er utbyttet gått opp i morselskapet for å styrke egenkapitalen der, begrunner direktøren.

Les også: Åpner miljøvennlig servicehall verdt 50 millioner 

  • Selstads hovedkontor og anlegg ligger i Måløy, og har 12 avdelinger og datterselskaper i Norge og Danmark.
  • Selstad AS har per dags dato 132 fast ansatte.
  • Selskapet har samarbeidspartnere i Sør-Afrika, Island, Grønland, Russland, India, Frankrike, Holland og Skottland.
  • Virksomheten er en internasjonal leverandør av kompetanse og utstyr til maritime næringer, og har hatt over 60 års drift.