Jakta metall ønsker å sikte seg inn på flere oppdrag for havbruksnæringen. Foto: Jakta metall.
Jakta metall ønsker å sikte seg inn på flere oppdrag for havbruksnæringen. Foto: Jakta metall.

Kan ta havbruksteknologi til nytt nivå

Utstyrsleverandøren Jakta Metall ser nye muligheter innen oppdrettsnæringen, siden markedet innen subsea, olje og gass har blitt kraftig redusert.

Publisert

Jakta Metall AS er lokalisert på Osterøy og er leverandør av avansert CNC-maskinering (datastyrt dreiing og maskinering) til kunder innenfor maritim, offshore og landbasert industri.

- Historisk har vi levert nærmere 90 prosent av våre tjenester til maritim og offshore (inkl subsea) industri, og vi har selvfølgelig merket kraftig den endringen som har vært i dette markedet det siste halvannet året, sier daglig leder Trond Johnny Holm til kyst.no.

Trond Johnny Holm. Foto: Jakta Metall.
Trond Johnny Holm. Foto: Jakta Metall.

- Dette er årsaken til at vi deltok på samlingen «Olje og gass møter havbruk» torsdag, da våre tjenester også kan benyttes innenfor havbruk, legger han til.

Sjømatklyngen NCE Seafood Innovation Cluster, Deloitte, Hordaland Fylkeskommune og GCE Subsea arrangerte torsdag 21 april et nettverksmøte mellom bedrifter i havbruksnæringen og teknologibedrifter innen olje og gass, der fokuset var å bygge broer og bryte ned barrierer mellom de to.

Les også: Vil bryte barrierene mellom subsea og havbruk

Holm mener deres erfaring med maskinering av materialer som er tenkt brukt i krevende miljø, er absolutt noe som kan overføres til oppdrettsnæringen og til leverandører av utstyr til havbruksnæringen.

- Vi har utstyr til å maskinere komponenter med lengde og diameter ned til noen få millimeter, samtidig som vi håndtere komponenter med lengde inntil 3,0 m og diameter på 0,7 m. Dette gjør oss til en svært fleksibel leverandør av maskineringstjenester, sier Holm til kyst.no.