Oversiktsbilde av Nofi oppdrettsservice sitt hovedkvarter. Foto: Nofi. 

Nofi satser på havbruksnæringen

Industrikonsernet tar grep for å bli enda bedre innenfor havbruksnæringen, og vil doble produksjonslokalene sine.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

NOFI er et innovativt industrikonsern som utvikler, produserer og selger produkter og tjenester over hele verden.

Satser målrettet på havbruk

Daglig leder i NOFI, Torgrim Rørtveit sier til Kyst.no at de jobber målrettet mot havbruksnæringen og skal nå doble produksjonslokalene sine.

- For oss oppleves året som godt. Fiskeri og havbruk som vi tradisjonelt har vært stor på bestandig, har også vært bra i 2017. Vi er absolutt fornøyd med det vi leverer. Vi har i konsernet flere selskap, og det som er bra for oss er at de alle går bra.

Rørtveit understreker at havbruk er noe konsernet aktivt satser på.

Daglig leder Torgrim Rørtveit i NOFI. Foto: privat.

- Havbruk er et område som vi har satset målrettet på i 20 år, og vi kommer til å fortsette å bruke en god del penger der for å utvikle teknologi og løsninger som næringen trenger i et lengre perspektiv, sier han.

I følge Rørtveit blir det gjort investeringer både i maskinpark og i produksjonsutstyr.

- Vi utvider også en av produksjonsbygningene våre sånn at vi skal få en litt mere strømlinjeformet produksjon innenfor havbruk-markedet. Vi skal bygge ut 1000 kvadrat, så vi dobler den ene produksjonshallen i forhold til det vi har i dag, forteller han.

Grunnarbeidet er allerede startet og selskapet venter nå på tillatelse til å sette i gang med det som foregår over bakken.

- Jeg regner med vi er i gang i midten eller slutten av august, sier han.

- Må være flink til noe

Rørtveit sier til Kyst.no at han mener det er store og mange muligheter innenfor havbruksnæringen, slik han ser det.

- Men man må også ha investeringslyst og muskler. Vi er i en klasse som stor-liten bedrift, mens mange av de vi konkurrerer med har gjort relativt store endringer og konsolidert som gjør at de er blitt store. Skal man ikke være fullt så stor som dem, så må man være veldig flink til noe, og det er det vi prøver på å være i fortsettelsen også i vårt arbeid mot havbruksnæringen.

Han understreker at inneværende år ser ut til å bli bra for både konsern og datterselskapene.

- 2018 ser foreløpig ut til å gå i forhold til våre håp og forventinger. Høsten er på alle mulige måter interessant, ting vipper enten over i 2019 eller i 2018, det er en del avklaringer der vi ikke har 100% i boks. Vi er optimister for å nå de målene vi har satt oss for 2018, påpeker han.

Godt år for datterselskap

Nøkkeltall for 2016 og 2017:

NOFI Oppdrettservice AS er lokalisert i Skjervøy kommune og er datterselskap i Nofi konsernet. 

Driftsresultatet var i fjor på 8 millioner som er to millioner bedre enn i 2016 da det var på 6 millioner kroner.

Driftsmarginen har gått opp en prosent til 23 % i fjor, og egenkapitalandelen har steget med 10 prosent til 40 % i fjor.

I konsernet er det knappe 120 ansatte, og i Nofi Tromsø AS er det rundt 90 personer i følge Rørtveit. Nofi Tromsø Eiendom som er morselskap i konsernet, og som har et selskap på Skjervøy som heter Nofi Oppdrettservice og et selskap i Bergen som jobber med salg og markedsføring av oljevernprodukter.