Henrik Hareide. Foto: Pål Mugaas Jensen.

Henrik Hareide på plass i Sølvtrans

Hareide startet i stillingen som aquaculture manager i Sølvtrans Holding, for drøye to uker siden.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Han har de siste ti årene jobbet i Fiskeridirektoratet, hvor han de siste syv, bygget opp og har vært leder av tilsynsseksjonen .

- Å få anledning til å jobbe i næringen setter jeg stor pris på, og det er interessant skifte til å komme inn næringen og ikke lenger være i forvaltningen. Jeg får lære mye om fiskehelse, velferd og transport, også mer praktisk om industrien, legger han til.

Han er i dag bosatt i Bergen og skal pendle til Ålesund hvor Sølvtrans har hovedkontor.

- Men nå sitter jeg i Oslo. Dette er en jobb som ikke foregår et sted, men over alt. Jeg har også ansvar i Tasmania og Skottland og øvrige land Sølvtrans opererer i, utenom Chile hvor det er en noe annen oppbygging. Ved å ha ansvar i flere land får jeg også sett på hvordan man driver lakseindustrien globalt, og dette synes jeg er svært interessant, sier Hareide.

- Bidrar og lærer

I den nye arbeidshverdagen jobber Hareide med alt som er av akvakulturregler og premisser knyttet til brønnbåt, samt kunnskapsgrunnlaget relatert til dette, også oppimot myndigheter og politikere.

- Mye av det jeg skal gjøre kan være relatert til Mattilsynet og Fiskeridirektoratet. Det er en interessant jobb som både gir meg mulighet til å bidra, og å lære. Dette er en optimal kombinasjon for meg.

Han legger til at det også er en maritim regelverksdel for brønnbåt tilknyttet til Sjøfartsdirektoratet. Dette er ikke hans område.

- Ettersom det er så mye reguleringer innen akvakultur, laget Sølvtrans en egen stilling for området. Jeg jobber mye med Harald Tom Nesvik som er samfunnskontakt i selskapet, og ble ansatt samtidig som meg. Også gjengen som jobber med system og marked. Vi har alle litt med hverandre å gjøre, sier han.