SalMars gigantanlegg på Senja begynner å ta form, og hovedentreprenør HENT sier de er i rute med byggingen. Foto: Noringeniør AS/SalMar/HENT.
SalMars gigantanlegg på Senja begynner å ta form, og hovedentreprenør HENT sier de er i rute med byggingen. Foto: Noringeniør AS/SalMar/HENT.

SalMars megaanlegg InnovaNor begynner å ta form

Det moderne nye prosessanlegget til SalMar begynner å ta form på byggeområdet på Senja. Prosjektleder Anders Valestrand sier at dette arbeidet er deres største innen havbruk og er en viktig kontrakt for hovedentrepenør HENT.

Publisert Sist oppdatert

Det nye lakseslakteriet og prosesseringsanlegget InnovaNor vil ha en kapasitet på rundt 70 000 tonn laks, og oppdrettskonsernet SalMar investerer totalt over en milliard kroner i det avanserte anlegget som ligger i Klubben næringspark på Senja. 

Anlegget blir Nord-Norges største og mest moderne lakseslakteri og har det aller nyeste av teknologi og produksjonsutstyr. Slakteriet er nesten 17000 kvm og inneholder funksjoner som slakt, bearbeiding, pakking og lagring av laks, samt en kontorfløy for administrative funksjoner.

Hovedentrepenør HENT står for byggingen av anlegget, og prosjektleder Anders J. Valestrand sier byggingen er relativt godt i rute, på tross av en meget tøff og lang vinter på Senja.

Bli abonnent hos Kyst.no

For å få tilgang til dette innholdet trenger du et abonnement med Kyst.no Pluss-saker inkludert.

Bli abonnent og les denne og mange andre pluss-saker.
Min side

Kjøp abonnement i vår nettbutikk her

Nettbutikk