Visualisering og VR-teknologi kan gi grenseløse muligheter. Illustrasjon: Nagelld/ Lerøy.
Visualisering og VR-teknologi kan gi grenseløse muligheter. Illustrasjon: Nagelld/ Lerøy.

Håndfast samarbeid om virtuell virkelighet

Som en del av HPs satsing på VR-teknologi, inngår de et samarbeid med havbruksentusiastene i 3D-selskapet Nagelld om VR-innhold.

Publisert Sist oppdatert

Mens HP Norge leverer hardware, utvikler Nagelld digitale scener til bruk i den virtuelle virkeligheten. Dette kommer frem i en pressemelding fra selskapene.

- Vi er i startfasen i et marked rundt VR som vokser kraftig. Det er hardware som er vår spesialitet, og vi var på søken etter folk som holdt på med innholdsproduksjon. Da vi møtte Nagelld på Aqua Nor i fjor, fant vi fort ut av vi ville samarbeide om VR-løsninger, sier Lyder-Andrè Berntsen, Value Sales Solutions, HP Norge AS.

Nagelld ser på samarbeidet med HP Norge som spennende, og med et stort potensiale.

Virtual prototyping lab i Bergen

- Vi er sammen med HP i ferd med å sette opp et fast VR-showroom hos produksjon- og prototypeselskapet Mekatronikk, sier en entusiastisk Helge Bjordal, daglig leder hos Nagelld. Han utdyper:

-  Rommet blir utstyrt med det siste innen VR-teknologi fra HP Norge og virtuell virkelighet utviklet av Nagelld. Og virtuell virkelighet og havbruk er allerede i høyeste grad en realitet. Vi jobber med flere havbruksaktører med det vi kaller virtuell prototyping, der produkter og konsepter utvikles i det virtuelle rommet før eller parallelt med fysisk produktutvikling. Kostnadseffektiv og intuitivt, også for dem som ikke jobber med konstruksjonstegninger i det daglige.

Trådløst VR-sett

HP Norge lanserer en ny VR-brille, dropper sensorer og lar brukerne av VR-brillen bære alt i en liten sekk på ryggen. Bevegelsesfriheten blir bedre, og teknologien blir enklere å ta i bruk.

- Vi er litt stolt over den nye backpack-løsningen vår. Brukerne vil ha det enkelt, og de foretrekker mest mulig plug-and-play, sier Lyder-Andrè Berntsen, Value Sales Solutions, HP Norge AS.

Nagelld utvikler på HP-maskiner
3D visualisering krever mye datakraft og stabil hardware. Som en del av samarbeidet har Nagelld gått over til å bruke HP-maskiner i sin produksjon av digitalt innhold (3d visualisering, animasjon, virtual reality og interaktiv 3D).

- Godt innhold selger

HP Norge velger ikke hvem som helst som partnere. De blir nøye vurdert.

- HP Norge ser hele tiden etter partnere som kan tilføre oss noe nytt, og ta oss videre på områder der kundene etterspør nye løsninger. Nagelld er et slik selskap, sier Berntsen og avslutter:

- Folkene i Nagelld er de første vi har jobbet sammen med på denne måten. Som hardware-leverandør er vi avhengig av selskaper som Nagelld, fordi godt innhold selger.

Nagelld har spesialisert seg på teknisk visualisering, animasjon og virtuell virkelighet for næring og industri. Med spesiell fokus på havnæringene.