-Jeg ser frem til å ta tak i oppgaven med ombygging og tilpassing av bygningsmassen til det nye formålet til SalmoBreed, uttaler Tom Olsen.

Tom Olsen er ny driftssjef i Salmobreed

Tom Olsen er fra og med 1. januar 2016 ansatt som ny driftssjef ved Salmobreed sin nye avlsstasjon i Lønningdal, Os kommune.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Tom Olsen har en lang og omfattende bakgrunn fra lakseoppdrett, gjennom ulike roller. Han startet sin sin karriere som røkter i 1986 hos Bjørnalaks i Fusa. Fra 1990 til 1999 jobbet han i SSF (nå en del av Nofima) med arbeidsoppgaver knyttet til forsøk på laks og ørret, samt teknisk fôrproduksjon ved pilotanlegget på Titlestad. I 1999 ble han ansatt ved Ewos sin forskningsstasjon i Lønningdal, hvor han har hatt roller som forsøksleder, driftsleder og bestyrer inntil Ewos Innovation besluttet å avvikle aktiviteten. Fra høsten 2013 frem til nå, har Olsen vært ansatt som produksjonskoordinator hos Bolaks, opplyser Salmobreed i en pressemelding.

Rett person for driften

- Vi er trygge på at Tom Olsen vil være den rette personen til å drifte anlegget, sier administrerende direktør i Salmobreed, Jan-Emil Johannessen.

- Den nye avlsstasjonen vår i Lønningdal er av viktig strategisk betydning for selskapet.Vi er trygge på at Tom Olsen vil være den rette personen til å drifte anlegget og sikre at avlskjernen vår blir ivaretatt og videreført på beste måte, sier administrerende direktør i Salmobreed, Jan-Emil Johannessen.

Han sier han ser frem til å ta tak i oppgaven med ombygging og tilpassing av bygningsmassen til det nye formålet til SalmoBreed.

- Målet mitt er å produsere frem godt avlsmateriale tilpasset selskapets strategi og etter ønsker og forventninger fra markedet, forklarer han. –Den store utviklingen som skjer innen genetisk forskning og utvikling setter nye krav til hvordan en avlsstasjon utformes og driftes. Jeg er veldig motivert og klar til å ta fatt på denne viktige oppgaven, avslutter Tom Olsen.