Joachim Nielsen, daglig leder i Proximar Seafood sier de jobber med bemanning, og i 2021 har selskapet styrket laget betydelig. Foto: Ole Andreas Drønen
Opplever betydelig interesse for landbasert i Japan
Juleintervju: I Japan er det et sterkt økende fokus på bærekraft og kortreist matproduksjon, noe som passer bra for Proximar Seafood som skal produsere kortreist laks ved foten av Fuji-fjellet.
Proximar Seafood er et norsk selskap som skal produsere landbasert laks i et RAS-anlegg som skal ligge omtrent en times kjøretur fra Tokyo i Japan.
Selskapet har som mål å slakte den første laksen i første halvår 2024 og årlig produsere 5.300 tonn sløyd laks når anlegget er fullstendig oppe og går.
Proximar Seafood har også planer om å utvide med nye 21.000 tonn sløyd laks etter 2024.
Kyst.no Pluss Personlig
Du får: Kyst.no Pluss-saker
199,-
per måned
KJØP
Kyst.no Pluss Årlig
Du får: Kyst.no Pluss-saker
2189,-
per år
KJØP
Kyst.no Pluss bedrift
Administrer flere abonnement på ett sted og betal med faktura.
2189,-
per år
KJØP