Joachim Nielsen, daglig leder i Proximar Seafood sier de jobber med bemanning, og i 2021 har selskapet styrket laget betydelig. Foto: Ole Andreas Drønen
Joachim Nielsen, daglig leder i Proximar Seafood sier de jobber med bemanning, og i 2021 har selskapet styrket laget betydelig. Foto: Ole Andreas Drønen

Opplever betydelig interesse for landbasert i Japan

Juleintervju: I Japan er det et sterkt økende fokus på bærekraft og kortreist matproduksjon, noe som passer bra for Proximar Seafood som skal produsere kortreist laks ved foten av Fuji-fjellet.

Publisert

Proximar Seafood er et norsk selskap som skal produsere landbasert laks i et RAS-anlegg som skal ligge omtrent en times kjøretur fra Tokyo i Japan.

Selskapet har som mål å slakte den første laksen i første halvår 2024 og årlig produsere 5.300 tonn sløyd laks når anlegget er fullstendig oppe og går.

Proximar Seafood har også planer om å utvide med nye 21.000 tonn sløyd laks etter 2024.

Bli abonnent hos Kyst.no

For å få tilgang til dette innholdet trenger du et abonnement med Kyst.no Pluss-saker inkludert.

Bli abonnent og les denne og mange andre pluss-saker.

Kyst.no Pluss Personlig

Du får: Kyst.no Pluss-saker

199,-

per måned

KJØP

Kyst.no Pluss Årlig

Du får: Kyst.no Pluss-saker

2189,-

per år

KJØP

Kyst.no Pluss bedrift

Administrer flere abonnement på ett sted og betal med faktura.

2189,-

per år

KJØP