Daglig leder for ferskvareavdelingen i Marubeni, Kazunari Nakamura sammen med Proximar Seafood-sjef Joachim Nielsen. Foto: Proximar Seafood

Inngår salgsavtale i Japan

 Marubeni og Proximar Seafood AS har signert avtale på at Marubeni skal være eksklusiv distributør i Japan for all atlantisk laks produsert i RAS-anlegget Proximar bygger i Japan.

Publisert Sist oppdatert

- Å slå seg sammen med Marubeni er en sentral del av vår partnerskapsstrategi og bringer oss et skritt nærmere å levere fersk laks til det japanske markedet. Vi har nå en salgs- og distribusjonspartner i Japan med overlegen markedsinnsikt og tilgang, som reduserer risiko og øker prisstyrken. Avtalen med Marubeni gir Proximar betydelige ressurser når det gjelder salg og markedsføring, og vi deler de samme synene når det gjelder produktenes attraktivitet, sier administrerende direktør i Proximar, Joachim Nielsen.

Daglig leder for Marubenis ferskvareavdeling, Kazunari Nakamura, legger til at Japans selvforsyningsgrad for fiskeriprodukter er bare 57 %, og å sikre en stabil forsyning av disse produktene er nå et problem på grunn av det økende forbruket av disse produktene i utlandet.

- I dette miljøet føler vi at det er av stor samfunnsmessig betydning å delta i et prosjekt for å produsere atlantisk laks, som er mye foretrukket av japanske forbrukere, her i Japan. Sammen med Proximar vil vi fortsette å ta utfordringen med å sikre en stabil tilgang på atlantisk laks til japanske forbrukere, påpeker han.

Avtalen omfatter salg av alle laks produsert av Proximar for det japanske markedet og har en innledende løpetid på 10 år. Begge parter vil være aktivt involvert i markedsføringstiltak, med sikte på å bygge en sterk førsteklasses bærekraftig sjømatmerke.