John Arne Breivik lanserer Stingray i Skottland.

Lanserer luselaser i Skottland

- Vi er nå klar for kommersielt salg i Skottland, sier daglig leder i Stingray, John Arne Breivik til Fish Farming Expert.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Ved å kjøpe system vil fiskeoppdretterne faktisk spare penger, takket være redusert antall lusebehandlinger. Etter 2-3 behandlinger er kostnadene ved å investere i Stingray dekket inn, sier Breivik og viser til et eksempel fra Norge der investeringen i laser lønte seg etter seks måneder.

- Det er ikke bare behandlingen i seg selv som er kostnadsdrivende, men det faktum at fisken sultes og taper tilvekst, legger Breivik til.

Mange solgt

Stingray leverer laserne med en 4-års serviceavtale, med mulighet for et femte år, noe som betyr at selskapet ikke bare betjener systemet, men også stadig oppdaterer programvaren. Hittil er 50 lasereenheter installert av det Oslo-baserte selskapet. De har nye 18 i produksjon.

- Vi registrerer stor interesse i Storbritannia og kan melde at våre produkter nå er tilgjengelige i dette markedet. Vi ser gjerne at produsenter i Skottland tar turen til Norge for å se utstyret vårt i operativ tilstand, sier han.

- Den ideelle og mest økonomiske merden for behandling med laser, er 70 meter og inneholder 35.000 fisk, sier han.