Laks i merd. Arkivfoto.

Refsnes Laks må ikke permittere, tross pålegg om tvangsslakt

Etter at flere oppdrettere fikk beskjed om å måtte redusere biomassen på grunn av høye lusetall i forrige uke, har både Marine Harvest og Salmar sagt de må permittere arbeidere som følge av dette. Refsnes Laks sier derimot til Kyst.no at de ikke kommer til å gjøre det.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Flere oppdrettere i Trøndelag ble torsdag pålagt av Mattilsynet å slakte ut flere anlegg.

Dette medførte at Marine Harvest Ulvan permitterer store deler av arbeidsstokken, og stenger slakteriet i to måneder fra nyttår. Salmar  forteller at de fortsetter slakteriproduksjonen, men må også permitere arbeidere.

Refsnes laks fikk også pålegg om utslakting av Matttilsynet, men har så langt ikke gått til det skritt å permittere.

Daglig leder Jon Refsnes i Refsnes laks sier til kyst.no at reduksjonen de har blitt pålagt er en lokalitet som er nylig utslaktet.

-  Vår 14 generasjonen, og det inngår ikke i våre planer å sette ut fisk på lokaliteten før Høst 16. Vi har også en annen lokalitet i samme sone, som vi kan benytte. Så i praksis vil ikke denne reduksjonen bety mye for oss, sier Refsnes.

- Vi vil ikke ha permitteringer som en konsekvens av denne reduksjonen.Vår biologiske produksjon vil ikke bli berørt av dette. Det vil ha en liten økonomisk konsekvens i form av at vi må klarlegge utsett på en ny lokalitet, dette med hensyn på kostnader vedrørende utsett av anlegg, opplyser han.

- Hva betyr dette for de ansatte?

- De ansatte vil ikke bli berørt av pålegget. Begrensningen på Slåttøya vil ikke ha noen konsekvens for vår biologiske produksjon, opplyser Refsnes til kyst.no.