Kari Marie Olli Helgesen. Foto: Ingrid Holmøy.

Veterinærinstituttet ruster opp i kampen mot lusa

Veterinærinstituttet melder at Kari Olli Helgesen er nyansatt forsker på seksjon for epidemiologi ved Veterinærinstituttet. Der skal hun arbeide på ulike lakselusprosjekter, samt ta del i Veterinærinstituttets forvaltningsstøtte på lakselusfeltet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Helgesen tar blant annet over som prosjektleder for overvåkningsprogrammet over legemiddelresistens hos lakselus, som VI utfører på oppdrag fra Mattilsynet. Dette programmet har hun allerede vært involvert i som ekstern deltaker gjennom de tre siste årene.

Tidligere har hun hatt en stilling som postdoktor ved NMBU, der hun var ansatt for å forske på hydrogenperoksidresistens hos lakselus. Hun har bl.a. vært med på å forenkle metodene for resistenstesting av lakselus, beskrive hydrogenperoksidresistens for første gang i Norge, samt avsløre den genetiske koden for resistens mot organofosfater.

- Jeg gleder seg til å ta fatt på nye utfordringer innen lakselusfeltet og til å samarbeide med både nærings-, forvaltnings- og forskningsaktører for å gjøre oppdrettsnæringa bedre rustet i kampen mot lakselusa, sier hun.