FÅR STØTTE: Monica Langeland, Kathleen Offman Mathisen og Mariann Frantsen står bak likestillingskonferansen Kvinner i havet» som går av stabelen 29. september på hotell Scandic Ørnen i Bergen. (Pressefoto)

Sjømatnæringen med sekssifret beløp til «Kvinner i havet»

På bare en uke har sjømatnæringen støttet likestillingskonferansen «Kvinner i havet» med nesten 400 000 kroner.

Publisert Sist oppdatert

Det melder damene bak konferansen i ei pressemelding. 

Tidligere har arrangørene fortalt om både tidligere statsminister Erna Solberg og fiskeriminister Bjørn Skjæran som deltakere på konferansen. Da sa de at et så viktig tema gir tilgang til gode navn. Det samme mener de nå om den store viljen til støtte.

– Vi er så takknemlige for hvordan hele bredden av næringen har tatt imot oss når vi har vært på jakt etter støttespillere, og tror det er nok et eksempel på at likestilling i sjømatnæringen er noe næringen mener er et viktig tema.

Hele sjømatnæringen står bak

De tre som står bak konferansen er navn fra sjømatnæringen; Monica Langeland, Kathleen Offman Mathisen og Mariann Frantsen, som til sammen representerer hele næringen med leverandørindustri, havbruk og villfisk. 

– Nå er det også bredden av sjømatnæringen som stiller på lista over støttespillere. Så langt er hovedbidragene kommet fra Norges Sildesalgslag, Grieg Seafood, Pelagisk Forening, Norengros Kjosvik, Salmar, Sparebanken Vest og NCE Seafood. I tillegg kommer også støtte fra DNB, Egersund Group, MS Frantsen Junior, MS Nordfisk, Fiskebåt, Norges Fiskarlag, Cermaq, Bremnes Seashore, Norges Råfisklag, Brødrene Birkeland og Sjømat Norge.

Arrangørene tar også frem at som støttespiller viser man at bedriften er engasjert i temaet samtidig som det skaper engasjement for saken i bedriften, noe som vil være til god nytte i det videre arbeidet med likestilling i sjømatnæringen.

– Her er representanter fra hele næringen; organisasjoner, rederi, oppdrettere og leverandører, og det er gledelig å se at hele verdikjeden står bak når vi nå skal arrangere historiens første likestillingskonferanse for sjømatnæringen.

Bedre balanse, mer verdiskaping

Monica Langeland, Kathleen Offman Mathisen og Mariann Frantsen sier også dette lover godt frem mot konferansen som skal være på Scandic Ørnen 29. september.

– Målet er å få hele sjømatnæringen til å møtes. Næringen vil bli bedre med en bedre kjønnsbalanse, og vi inviterer bredt, kvinner og menn, ansatte, ledere og eiere, fra hele verdikjeden til å være med å skape en arena der vi kan sette søkelys på både de utfordringene og mulighetene vi har. 

Arrangørene av konferansen har også fått 300.000 kroner fra Nærings- og Fiskeridepartementet til likestillingsarbeid i sjømatnæringen. De tre sier at dette sammen med stor egeninnsats er en god drahjelp når det gjelder oppstarten av arbeidet. Men konferansen skal bli en årlig konferanse og ikke noe engangs-stunt.

– Derfor trengs det også ekstra støtte fra næringen selv. Arbeidet koster, men en næring med mer likestilling vil være bra både for de som arbeider i næringen i dag og for å rekruttere nye, dyktige folk inn i næringen. Slik vil mer likestilling også bety mer verdiskaping, avslutter de.