Steffen Klemetsen Jakobsen er klar for nye oppgaver. Her er han på en av Ellingsen Seafood sine lokaliteter, sammen med Kyst.no.

Klar for nye oppgaver i Fishglobe

Etter fem år i Blue Lice, går Steffen Klemetsen Jakobsen over i ny rolle hos Fishglobe.

Publisert Sist oppdatert

Jakobsen sier Blue Lice på fem år har gått fra å være en start-up til å få fotfeste som en viktig forebyggende løsning mot lakselus.

– Det er klart at det var en emosjonell og vanskelig beslutning å ta. Jeg ser tilbake på tiden min i Blue Lice som en lærerik og fantastisk tid. Både menneskene jeg har møtt der, og det vi har fått til sammen som lag, forteller han til Kyst.no

Tidvis sier han arbeidet i Blue Lice kan beskrives som en berg-og-dal-bane, noe han mener nok mange kan kjenne seg igjen i.

– Men du blir topptrent i motgang. Kanskje det viktigste jeg tar med meg er: Det kommer til å gå galt, men det er hvordan du ordner opp som teller. Jeg kommer til å være Blue Lice sin største støttespiller fremover, understreker han.

Tror på lukket i sjø

FishGlobe i Lysefjorden.

Nå går Jakobsen inn i rollen som kommersiell direktør (CCO) i FishGlobe, der hovedfokus skal være på å utvide porteføljen til selskapet i Norge.

– Men det er mye spennende som skjer i selskapet. Derfor vil jeg også bistå inn mot nye prosjekter, samt visningsanlegget SalmonPark – som skal bli et moderne opplevelse- og kompetansesenter for alle, forteller han.

Lukket oppdrettsteknologi i sjø som konsept, er noe Jakobsen er overbevist om vil spille en nøkkelrolle i fremtiden. Og FishGlobe, som nettopp vant prisen for Norges smarteste industribedrift, sier han er i førersetet når det gjelder kvalitet og erfaring. 

– Reisen og kulturen til FishGlobe er noe jeg kan kjenne meg igjen i. Det er imponerende hva de har fått til, på tross av flere stormer. Men den avgjørende faktoren var menneskene. De er hel ved, sier han.

Tor Hellestøl, daglig leder i Fishglobe, sier til Kyst.no at de er superfornøyd med å få Steffen med på laget. 

- Steffen vil tilføre oss viktig kompetanse og erfaring, og vi er stolte og ydmyke over at han valgte oss, kommenterer han.