Alle 150 ansatte ved Lerøy Fossen er nå bedt om å holde seg hjemme. Foto: Lerøy / Marius Fiskum.

Lerøy utsetter oppstart etter koronautbrudd

I påsken ble det klart at to ansatte hos Lerøy Fossen på Osterøy hadde testet positivt på koronavirus. Nå er det påvist flere, og Lerøy har valgt å utsette oppstart til etter påske.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Lenge var hele Osterøy kommune uten koronapåvisninger. Så kom de to første i påsken. Begge jobbet hos Lerøy Fossen.

Nå har man drevet smittesporing basert på disse to, og konsekvensen er at man har funnet 18 nye. Det skriver BA i en sak tirsdag.

– Alle de nye smittede er et resultat av smittesporing fra de to første tilfellene ved Lerøy Fossen, sier ordfører på Osterøy, Lars Fjeldstad (Sp) til BA tirsdag ettermiddag.

Han ønsker ikke å si noe om hvor mange av de 20 som er ansatt ved bedriften.

På Facebook skriver samfunnskontakt i Lerøy Seafood Group Krister Hoaas:

«Vi har besluttet å utsette oppstarten av produksjonen på Lerøy Fossen. Vi samarbeider godt og har løpende dialog med Osterøy kommune og smittevernmyndighetene. Som følge av det er påvist covid 19-smitte hos ansatte, vil vi i dagene fremover gjøre tiltak for ytterligere å øke sikkerheten og begrense smittefaren. Våre ansattes sikkerhet kommer alltid i første rekke

Ifølge BA er beslutningen om å utsette produksjonen, tatt i samarbeid mellom Lerøy og Osterøy kommune. Alle de ansatte, omkring 150 personer, har blitt bedt om å holde seg hjemme, opplyser kommunen til avisen.