Daglig leder ved Lerøy Fossen, Øystein Vie, melder om tilfeller av koronasmitte ved fabrikken på Valestrandsfossen. Skjermdump av video på Osterøy kommunes hjemmesider.

Ansatte ved Lerøy Fossen har fått påvist koronavirus

Osterøy fikk på onsdag 8. april sine to første tilfeller av koronasmitte. De to jobber hos Lerøy Fossen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Det forteller daglig leder Øystein Vie i en video som torsdag 9. april ble lagt ut på Osterøy kommunes hjemmeside.

Hana forteller at de ansatte følges tett opp og gis nødvendig bistand.

- Dette er selvfølgelig en uønsket situasjon, men vi er en stor bedrift og at viruset en dag skulle komme til oss, var ikke uventet, sier han i videoen.

Vie understreker at ettersom fabrikken er å regne som samfunnskritisk, er planene  å opprettholde en normal funksjon.

I en kommentar til avisen BA sier han at per i dag er ikke sykefraværet blant deres ansatte høyere enn det som er normalt på denne tiden av året.

- Men vi har flere som er syke og skal testes, så vi vil høyst sannsynlig få flere påvisninger, sier Vie til BA torsdag kveld.

I videoen sier han Lerøy Fossen nå vil fortsette med de tiltakene de har innført, for å sørge for at smittespredningen blir så lav som mulig.

Overfor BA utdyper Vie at de har delt produksjonen opp i adskilte puljer som produserer på ulike tidspunkt på døgnet. I tillegg er alle back up-funksjoner i administrasjonen fysisk adskilt.

- De som har vært i nærkontakt med de smittede blir umiddelbart satt i 14 dagers karantene slik de nasjonale retningslinjene er, forteller han i videoen.

Videre forteller han at de samarbeider godt med smittevernmyndighetene og har fått gode råd både fra derfra og fra beredskapsgruppen i konsernet til hvordan de skal tilrettelegge for en trygg arbeidsplass også over påske.

- Målet er å redusere spredningen, opprettholde produksjonen og ivareta sikkerheten, sier Vie.