Nordea forventer lave spotpriser en tid fremover. Originalfoto: Mowi.
Nordea forventer lave spotpriser en tid fremover. Originalfoto: Mowi.

- Mowi sliter med høye kostnader

Mowis oppdatering for Q1 viser at kostnadsproblemene treffer hardere enn ventet allerede i Q1, til tross for selskapets solide økonomiske tilstand. Det skriver Nordea i sin morgenrapport tirsdag.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Nordea antar kostnadene vil holde seg høye så lenge COVID-19 fortsetter å ha en negativ innvirkning på foredling og distribusjon av laks.

- Vi forventer at de COVID-19 relaterte kostnadene vill falle gjennom året, men at de i Norge vil bli avløst av høyere fôrkostnader drevet opp av den svake norske kronen.

I oppdateringen uttalte Mowi også tydelig at COVID-19 er utfordrende for selskapet, til tross for den solide økonomiske tilstanden til selskapet. I lys av dette utsettes avgjørelsen om utbytte for Q1 til Q2 rapporten i august.

- I løpet av andre kvartal har lakseprisen startet på lavt 50-tall, sammenlignet med gjennomsnittet på 68 kroner i Q1, og vi forventer at spotprisene vil holde seg lave de neste 18 månedene. På bakgrunn av Mowis trading update for Q1 opprettholder vi salgsanbefaling med et DCF-basert kursmål på 140 kroner per aksje, skriver Nordea.