Nordic Halibut produserer kveite. I fjor slaktet de mindre enn året før. Foto: Nordic Halibut.

Slaktet mindre mengde kveite i fjor

Nordic Halibut opplevde i 2017 en reduksjon i salgsinntekter grunnet redusert slaktevolum.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Resultatet til Nordic Halibut for 2017 viser at inntektene på salg av kveite var lavere enn for 2016. Omsetningen gikk nemlig ned med over 20 % til 67,9 millioner kroner.

Det kommer frem i selskapets årsberetning at dette i hovedsak er relatert til redusert slaktevolum. Videre står det at utvikling i selskapets biomasse er tilfredsstillende, og at styret vurderer selskapets soliditet som god. 

Nøkkeltall for Nordic Halibut for 2016 og 2017:

Økt underskudd

Driftsresultatene ble negativt og økte til -1,6 millioner kroner i fjor. (se tabell)

Nordic Halibut skriver i sin årsberetning at totalkapitalen har ikke endret seg betydelig fra 2016, og en vesentlig del av investeringene som har blitt gjort er for å effektivisere produksjonen.  

Fortsatt positiv utvikling

Nordic Halibut:

  • Selskapet har to sjølokaliteter, og det arbeides med etablering av en tredje sjølokalitet.
  • Nordic Seafarms ble stiftet i 1995, og er en av fire som driver med oppdrett av Atlantisk Kveite i Norge. Selskapet skiftet navn og fusjonerte med datterselskapet Nordic Halibut i 2015.
  • Nordic Halibut har nå hånd om alle ledd i produksjonen, fra stamfisk til matfisk, via avdelingene Midsund, Askøy, Averøy og Eide.
  • Hovedkontor og salgsavdeling er lokalisert i Bergen, og derfra selges kveiten til både inn og utland.

Styret skriver at selskapet har hatt en tilfredsstillende utvikling i 2017. Selv om det er usikkerhet knyttet til en vurdering av fremtidige forhold tilsier budsjett og prognoser at selskapet har tilstrekkelig likviditet, finansiering og egenkapital til fortsatt positiv utvikling av selskapet.

Deres oppfatning er at selskapet vil oppnå ytterligere forbedring av produksjonen som vil gi verdiskapning, og på sikt avkastning til eierne.  

Kyst.no har vært i kontakt med daglig leder Edvard Henden som ikke ønsker å kommentere regnskapet utover det som kommuniseres i årsberetningen og at selskapet følger en langsiktig plan.