Fra Venstre: Ove Gjelstenli (Salg- og Markedsdirektør i Patogen), Jørn Ulheim (CEO i Patogen), Karianne Jakobsen (Daglig leder i Labora), Åse Emblem og Jim Ness (begge nye medarbeidere i Patogen Nord). Foto: Patogen.

Økt satsning på forebyggende fiskehelse i Nord-Norge

PatoGen og Labora oppretter felles analyseselskap kalt PatoGen Nord. Dette for å øke satsingen på forebyggende fiskehelse i Nord-Norge.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

For å møte fremtidens behov og kunne tilby enda bedre tjenester til oppdrettere i Nord-Norge, oppretter PatoGen og Labora selskapet PatoGen Nord AS. Selskapet eies 60% av PatoGen og 40% av Labora.

Selskapet skal være lokalisert i Bodø for å støtte videre utvikling av en bærekraftig havbruksnæring i Nordland, Troms og Finnmark, skriver PatoGen i en nyhetsmelding.

Ny PCR-lab

Det etableres en fremtidsrettet og splitter ny PCR-lab etter samme plattform som PatoGen tidligere i år åpnet i Ålesund. Alle analysene i PatoSafe helseovervåkning vil bli tilbudt fra PatoGen Nord, og med dette vil kundene oppleve økt service og tilstedeværelse.

- Å være lokalt tilstede i Nord-Norge var en viktig driver for PatoGen sin beslutning. PatoGen Nord vil være Nord-Norges egen fullskala PCR-lab for forebyggende fiskehelse. Dette forenkler logistikk ved prøveuttak for kundene og gir raskere svar, sier CEO i PatoGen AS, Jørn Ulheim i meldingen.

- Opprettelsen av PatoGen Nord vil styrke beredskapen til oppdrettsselskapene i Nord-Norge og gi kundene våre enda bedre service og sikkerhet, fortsetter Jørn Ulheim.

Fortsetter ellers som før

Labora og PatoGen vil ellers fortsette sine øvrige aktiviteter i egen regi som før.

- Denne etableringen gir både muligheter og trygghet for oppdrettere i Nord-Norge. Nå får vi på plass et selskap som vil ha sterk forskning og utvikling i ryggen, slik at tilbudet kontinuerlig kan utvikles og det kan bygges enda mer kompetanse om fiskehelse i nord, sier daglig leder i Labora AS, Karianne Jakobsen i nyhetsmeldingen.