Rasmus Moen Ree er forsker for Norce og jobber for tiden med EU-prosjektet Oxipro som søker å bruke enzymer for å skape mer miljøvennlige forbrukerprodukter.
Rasmus Moen Ree er forsker for Norce og jobber for tiden med EU-prosjektet Oxipro som søker å bruke enzymer for å skape mer miljøvennlige forbrukerprodukter.

Lakseprotein med smak av sjokolade

Fisk har blitt en stadig viktigere kilde til næringsstoffer og proteiner de siste årene. Imidlertid kan den karakteristiske lukten og smaken av fisk være avskrekkende for noen, og fiskeprodukter er derfor ofte låst til demografen av de som nettopp liker denne smaken. Det kan være i ferd med å forandre seg.

Publisert

Rasmus Moen Ree er forsker i Norce og til Kyst.no deler han informasjon om et spennende prosjekt som kan bidra til å løse nettopp dette problemet.

- I prinsipp handler det om å ta bort den lukten folk flest vil forbinde med “fiskelukt”, sier Moen Ree.

Prosjektet, som har pågått siden 2018, har som mål å omdanne stoffer i fisk som bidrar til den karakteristiske fiskelukten. Denne lukten assosieres med TMA (trimetylamin), som oppstår i prosessen hvor bakterier omdanner TMAO (trimetyl-amin-N-oksid) til TMA.

Bli abonnent hos Kyst.no

For å få tilgang til dette innholdet trenger du et abonnement med Kyst.no Pluss-saker inkludert.

Bli abonnent og les denne og mange andre pluss-saker.
Min side

NF Komplett

5582,-

KJØP

NF Digital Komplett

4990,-

KJØP

NF Pluss

2388,-

KJØP

NF Pluss Måned

199,-

KJØP