Rasmus Moen Ree er forsker for Norce og jobber for tiden med EU-prosjektet Oxipro som søker å bruke enzymer for å skape mer miljøvennlige forbrukerprodukter.
Foto: Magnus Johan Marøy
Lakseprotein med smak av sjokolade
Fisk har blitt en stadig
viktigere kilde til
næringsstoffer og proteiner
de siste årene. Imidlertid kan
den karakteristiske lukten
og smaken av fisk være
avskrekkende for noen, og
fiskeprodukter er derfor ofte
låst til demografen av de som
nettopp liker denne smaken.
Det kan være i ferd med å
forandre seg.
Rasmus Moen Ree er forsker i Norce og til Kyst.no deler han informasjon om et spennende prosjekt som kan bidra til å løse nettopp dette problemet.
- I prinsipp handler det om å ta bort den lukten folk flest vil forbinde med “fiskelukt”, sier Moen Ree.
Prosjektet, som har pågått siden 2018, har som mål å omdanne stoffer i fisk som bidrar til den karakteristiske fiskelukten. Denne lukten assosieres med TMA (trimetylamin), som oppstår i prosessen hvor bakterier omdanner TMAO (trimetyl-amin-N-oksid) til TMA.
NF Digital Komplett
4990,-
KJØP
NF Pluss Måned
199,-
KJØP