Henning Beltestad, konsernleder i Lerøy Seafood Group er ikke imponert over regjeringens forslag. Foto: Lerøy

Lerøy: - Vil få alvorlige konsekvenser

Ledelsen i Lerøy Seafood Group mener forslaget om grunnrenteskatt på havbruksnæringen er meget næringsfiendtlig.

Publisert Sist oppdatert

Regjeringen foreslår å innføre grunnrenteskatt på havbruk fra 1. januar 2023. Forslaget, som har høstet sterke reaksjoner fra havbruksnæringen, sendes på høring onsdag.

I følge pressemeldingen vil forslaget, dersom gjennomført, gi marginal skatterate på havbruk av laks og ørret på 62%.

I en børsmelding onsdag, skriver ledelsen og styret i Lerøy Seafood Group at de ikke har full oversikt over det den norske regjeringen foreslår.

- Vi kan allerede nå slå fast at forslaget er meget næringsfiendtlig og vil få alvorlige konsekvenser dersom ikke kystens folk, og den ansvarlige delen av Stortinget, bruker høringsrunden godt og stanser forslaget, skriver de i meldingen.

Betydelige negative ringvirkninger

Gunnar Aftret, CFO i Måsøval skriver i en børsmelding at en slik særskatt vil ha betydelige negative ringvirkninger for all tilstøtende industri av havbruksnæringen og arbeidsplassene det skaper.

- Måsøval vil komme tilbake med ytterligere informasjon om hvilke følgerinnføringen av en slik særskatt kan få for konsernets virksomhet når fleredetaljer om særskatten blir klare.

Stortingsrepresentant Helge Andrè Njåstad uttalte onsdag til Kyst.no at han er skuffet over regjeringens forslag om grunnrenteskatt når utfordringene allerede står i kø for næringslivet.

Line Ellingsen, daglig leder i Ellingsen Seafood forteller til Kyst.no at forslaget virker som en prematur handling fra regjeringen.

Konsernsjef i SalMar Linda L. Aase i SalMar er ikke mye begeistret over regjeringens forslag om en grunnrenteskatt.