Synnøve Helland er blant de 35 som har blitt ansatt hos Pure Salmon Kaldnes de tre siste månedene. Foto: Nofima
Synnøve Helland er blant de 35 som har blitt ansatt hos Pure Salmon Kaldnes de tre siste månedene. Foto: Nofima

Ansatte 35 på tre måneder

Pure Salmon Kaldnes har ansatt 35 nye medarbeidere i løpet av bare tre måneder. Totalt var det hele 545 søkere til stillingene. Tidligere Nofima-direktør, Synnøve Helland, og Pharmaqs tekniske leder, Yngve Lystad, er blant de nyansatte. 

Publisert Sist oppdatert

Etter at akvakultur-divisjonen i det Sandefjord-baserte selskapet Krüger Kaldnes ble i fjor solgt til Singapore-baserte konsernet 8F Asset Management, som også eier oppdrettssselskapet Pure Salmon Limited, gikk ledelsen i det nye selskapet, Pure Salmon Kaldnes AS ut med en målsetning om å doble antall ansatte i løpet av to-tre år i tillegg til å etableres nye lokasjoner nasjonalt og internasjonalt. Ifølge en pressemelding har ting har gått langt mye fortere enn som så.

Per Håkon Stenhaug er  direktør for kommunikasjon og HR i Pure Salmon Kaldnes. Foto: Pure Salmon Kaldnes.
Per Håkon Stenhaug er direktør for kommunikasjon og HR i Pure Salmon Kaldnes. Foto: Pure Salmon Kaldnes.

- Vi ligger faktisk halvannet år foran skjema. Bare siden desember har vi ansatt hele 35 medarbeidere, og i løpet av det kommende året skal vi ansatte over 30 til. Dermed vil vi være nærmere 120 ansatte når vi går inn i 2023, forteller direktør for kommunikasjon og HR i Pure Salmon Kaldnes; Per Håkon Stenhaug.

Han forteller at pågangen av søkere har vært enorm, nærmere bestemt 545 søkere bare i løpet av de tre månedene.

- Vi har brukt mye tid og energi på å fortelle ansatte i andre næringer om at akvakultur er fremtidens næring, og det er derfor veldig gledelig at hele 65 prosent av de nyansatte kommer nettopp fra andre bransjer, sier Stenhaug.

Kapret Nofima-direktøren

Yngve Lystad kommer fra Pharmaq til Pure Salmon Kaldnes der han skal lede den nye ettersalgsavdelingen som får en global rekkevidde.
Yngve Lystad kommer fra Pharmaq til Pure Salmon Kaldnes der han skal lede den nye ettersalgsavdelingen som får en global rekkevidde.

- Vi skal bygge anlegg i alle verdensdeler, og dette er nok en medvirkende årsak til at vi har fått så stor pågang fra både nasjonale og utenlandske søkere, forklarer Stenhaug som legger til at det også er veldig gledelig at 40 prosent av de nyansatte er kvinner. – Målet vårt er helt klar å ta et bransjeansvar på dette området, sier han til Kyst.no.

En av disse kvinnene er Nofima-direktør Synnøve Helland (53) som har vært med på å bygge opp den anerkjente forskningsstasjonen til matforskningsinstituttet innen akvakultur på Sunndal.

Helland har doktorgrad i fyisologi og har jobbet ved Nofima i over 19 år både som forsker og som leder av forskningsstasjonen til instituttet de siste seks årene. 53-åringen, som opprinnelig er fra Langevåg, blir nå Global Head of Quality and HSE i Pure Salmon Kaldnes.

Helland har også blant annet sitter i styret i EATiP (European Aquaculture Technology & Innovation Platform) som er en europeisk samarbeidsplattform for teknologi og innovasjon innen akvakultur.

Fra Pharmaq til Pure Salmon

En annen av de 35 nye i Pure Salmon Kaldnes er Yngve Lystad (47) som kommer fra Pharmaq der han var teknisk leder. Kristiansunderen, som har fiskehelse-bakgrunn, har vært over 21 år i pharmasi-selskapet.

47-åringen starter som leder for Pure Salmon Kaldnes sin nye ettersalgsavdeling fra og med 1. april.

- Vår viktigste jobb blir å sørge for en mest mulig presis og effektiv oppfølging av kundene. For det handler jo bokstavelig talt om liv her; fiskens liv. Teknikk kan ødelegge for biologien, og biologien kan ødelegge for teknikken, sier Lystad.