Hukkelberg Boats leverer til Lerøy Aurora. Foto: Buanes Foto.
Hukkelberg Boats leverer til Lerøy Aurora. Foto: Buanes Foto.

Ny båt fra Hukkelberg Boats til Lerøy

Hukkelberg Boats har nylig levert nok en personbefordringsbåt til oppdrettsbransjen, denne gangen til Lerøy Aurora.

Publisert
Førermiljøet gir god komfort for mannskap og passasjerer. Foto: Buanes Foto
Førermiljøet gir god komfort for mannskap og passasjerer. Foto: Buanes Foto

Den 8 meter lange båten er av typen Flying Fish 30Z Seawork Shuttle, og skal brukes ved et av Lerøy Aurora sine anlegg utenfor Tromsø, sies det i en pressemelding. Når Lerøy velger Hukkelberg som leverandør har det stor betydning for virksomheten og arbeidsplassene ved verftet. Havbruksnæringen er et viktig satsningsområde for Hukkelberg AS, som i dag har 30 ansatte.

Aluminium-skrog

Det robuste aluminiumskroget er laget med dyp V-bunn og har svært gode sjøegenskaper. Skroget er beskyttet av en slitesterk polyuretan fender som går rundt hele båten og beskytter både skuteside, kaianlegg og merder mot skade. Overbygget er laget i lettvekts kompositt og rommer seks fulldempede Recaro-stoler. Stolene bidrar til å ivareta sikkerheten til mannskapet under de tøffe forholdene båten skal operere i, og gir sammen med overbyggets støydempende egenskaper, et godt arbeidsmiljø med høy komfort og god ergonomi for alle om bord. Overbygget omfatter også en forkabin med lagringsplass, sittebenker og teknisk rom.

Båtfører har god sikt fra styreposisjon og har en tilpasset dashbordløsning med fullt GMDSS radioutstyr, radar og kartplotter. Inneklima reguleres gjennom ventilasjon, defrostere og Ebersprächer dieselvarmer.

Fremdrift

Fremdriftsløsning med twin-installasjon og Nanni T4 270 dieselmotorer koblet til hver sin Hamilton HJ241 vannjet via ZF-63 reverseringsgir. Dette bidrar til økt sikkerhet, overlegen manøvrering og god fart. Tankkapasiteten er på hele 800 liter og gir god rekkevidde. For dynamisk trim er det montert Zipwake interseptor-system om bord. Båten har også utvendig styreposisjon for økt fleksibilitet.

Det store «walk-around» dekket har mulighet for entring i baug, hekk og styrbord side. På akterdekket er det montert en kapstan for mindre oppgaver. Det er montert redningsbøyle for å plukke opp nødstedte fra sjøen, samt at båten er utstyrt med både redningsflåte og redningsdrakter som ekstra sikkerhet. Det er videre lagt vekt på god belysning om bord med blant annet dobbelt bauglys, søkelyskaster, lys i maskinrom samt dimmbar belysning med nattmodus i overbygget.

Modulbasert

Produksjonskonseptet rundt Flying Fish Z-serien er modulbasert. Det vil si at serien kan tilbys med kombinasjoner av ulike skrogstørrelser, forskjellige overbygg og varianter av fremdriftsanlegg. Z- serien leveres i lengder fra 8 til 12 meter, med single eller twin vannjet, hekkaggregat eller utenbordsmotor.

Z-seriens modulære design gjør også denne båttypen fra Hukkelberg Boats svært godt egnet til en rekke formål utover personelltransport, og kan enkelt utrustes med utstyr for blant annet ROV inspeksjon, overflateforsynt dykking (LDC), redningstjeneste, brann og patruljeformål.

Neste båt av typen Flying Fish 30Z Seawork Shuttle er allerede i produksjon, og hele denne serien vil presenteres på Hukkelberg Boats sin stand under årets NorShipping, Seawork og Aqua-Nor.