Oda Gjerde (26) trives som røkter på merdkanten, og er en av mange som har sommerjobb i Lerøy Seafood Group denne sommeren.
Oda Gjerde (26) trives som røkter på merdkanten, og er en av mange som har sommerjobb i Lerøy Seafood Group denne sommeren.

- Fiskehelsestudiet ble et naturlig valg

Mye latter og tålmodighet fra de ansatte på merdkanten har vært viktig for at Oda Gjerde har fått en god start på jobben som røkter på merdkanten denne sommeren, før hun fortsetter på fiskehelsestudiene sine til høsten.

Publisert

Lerøy Seafood Group har flere hundre sommervikarer som jobber for de hver sommer, og en av dem er Oda Gjerde (26) fra Bergen.

Hun studerer fiskehelse ved UiB og er på femte året. Denne sommeren jobber hun som sommervikar som røkter ved Lerøys lokalitet Storoksen, hvor hun arbeider sammen med tre andre faste ansatte og sommervikaren Jo Markus Worren, som også studerer fiskehelse. På denne lokaliteten produseres det økologisk laks.

- Det var egentlig litt tilfeldig at jeg endte opp i havbruksnæringen. Jeg tenkte på forhånd av studiene at jeg ønsket å jobbe med noe i havet, som marinbiologi, og startet dermed på en bachelor i biologi. Etter to år på biologi fant jeg ut at jeg ville jobbe med fisk, og da ble fiskehelse et ganske naturlig valg. Jeg begynte å studere fiskehelse høsten 2019, forteller hun.

Bli abonnent hos Kyst.no

For å få tilgang til dette innholdet trenger du et abonnement med Kyst.no Pluss-saker inkludert.

Bli abonnent og les denne og mange andre pluss-saker.

Kyst.no Pluss Personlig

Du får: Kyst.no Pluss-saker

199,-

per måned

KJØP

Kyst.no Pluss Årlig

Du får: Kyst.no Pluss-saker

2189,-

per år

KJØP

Kyst.no Pluss bedrift

Administrer flere abonnement på ett sted og betal med faktura.

2189,-

per år

KJØP