Administrerende direktør i Åkerblå Roger Sørensen. Foto: Åkerblå.

Går sammen om nytt fiskehelse-selskap

Letsea AS og Åkerblå AS etablerer nytt felles fiskehelse og miljø- selskap i Sandessjøen, Åkerblå Midt Norge AS.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Sammen blir vi landets ledende leverandører innen fiskehelse, miljø og tekniske tjenester. Selskapene har lang erfaring, dyktige medarbeidere og høy kompetanse innenfor disse fagområdene. Vi vil øke satsningen på kunnskapsbasert havhelse for å sikre en bærekraftig utvikling langs Norske kysten, skriver Åkerblå.

LetSea As startet opp sin virksomhet i år 2001.I takt med økende etterspørsel har selskapet økt aktiviteten betraktelig. Selskapet har siden oppstart utviklet seg til å bli en anerkjent forsøksstasjon og en viktig bidragsyter på forskning av laks, torsk og ørret.

I 2015 lanserte selskapet sitt nye navn LetSea AS som gjenspeiler vår visjon om å lete etter muligheter i havet og søken etter de beste metodene for å drive forsvarlig og bærekraftig havbruk. Selskapet har gjennom sine 30 ansatte bred faglig kompetanse, og tilbyr i tillegg til FoU bla. Fiskehelsetjeneste, miljøundersøkelser og lokalitetsvurderinger.

Eneste i sitt slag

Åkerblå AS har i løpet av de 25 årene vi har eksistert hatt en rivende utvikling sammen med Havbruksnæringen. Selskapet teller i dag 49 ansatte som er spredd på avdelinger i Tromsø, Svolvær, Frøya, Kristiansund, Trondheim, Ålesund, Molde og Volda og som jobber innen kjerneområdene fiskehelse, miljø og tekniske tjenester. Selskapet er det eneste i sitt slag som er akkreditert innen alle tre virksomhetsområder.

- Etter en grundig prosess hvor mange ulike samarbeids alternativer ble diskutert, var det godt å lande på en samarbeidsmodell som vil utvikle begge selskapene fremover, sier administrerende direktør Roger Sørensen i Åkerblå og administrerende direktør i LetSea Kristian Johnsen.

- Begge selskapene har en unik innsikt og forståelse for hva som skal til for å oppnå en bærekraftig vekst i havbruksnæringen innenfor områdene FoU, fiskehelse, miljø og tekniske tjenester. Samarbeidet mellom selskapene henspiller på havet som den blå åkeren og peker på kjernevirksomheten vår, samtidig som det understreker selskapenes visjon om å jobbe for god havhelse, legger de til.