28. august inviterer et bredt næringsliv til Sjømatkonferansen i Lofoten. Konferansen avholdes på Lofoten Bio Center på Leknes.

Framtidstro på Sjømatkonferansen i Lofoten

28. august kommer Fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran til Leknes for å delta på Sjømatkonferansen i Lofoten. Statsråden er invitert til å diskutere rammevilkår og muligheter sammen med sjømatnæringene innen laks, hval, hvitfisk og tare. Unge som har tatt steget – eller som er på god vei inn kystnæringene – deltar også i diskusjonene.

Publisert Sist oppdatert

- Vi har satt sammen et spennende og innholdsrikt program med en bredde som favner om både tradisjonsrike og unge sjømatnæringer, og vi legger vekt på å snakke om hva som skal til for å sikre en vital, bærekraftig og lønnsom sjømatnæring for fremtiden, sier Marita Sedeniussen i en pressemelding.

Marita Sedeniussen er medeier i rederiet Rowenta og en av initiativtakerne til Sjømatkonferansen i Lofoten.

Hun er medeier i rederiet Rowenta, som sammen med Sjømatutvalget i Vest-Lofoten Næringsforening og en rekke fiskeri- og oppdrettsbedrifter har tatt initiativ til konferansen. Kristel Pedersen i Doxacom er prosjektleder for konferansen. 

Sjømatkonferansen avholdes på Lofoten Bio Center. Programmet er delt opp i de fire temaene tang, laks, hvitfisk og hval, og er sydd sammen med de røde trådene rammevilkår og framtidstro. Konferansen starter med sjømatlunsj. 

- Det blir både faglige innlegg, intervjuer og en avsluttende paneldebatt. Formålet er å bidra til økt kunnskap om, og interesse for næringen i forkant av høstens valg, forteller Sedeniussen. 

- Vi lytter til unge stemmer som ønsker seg en fremtid i sjømatnæringene og hører hvilke verdier laksenæringen legger igjen i regionen vår. Vi ser på hvordan vi kan legge til rette for rekruttering og vekst i flåte og landindustri. Og vi får ikke minst synspunkter på hvalfangst i et bærekraftsperspektiv fra både næring, forskning og miljøbevegelse, avslutter hun. 

Sjømatkonferansen i Lofoten er gratis å delta på, men krever påmelding.