Remco Lansbergen, leder for akvakultur i Signify forteller at selskapet blant annet har levert lys til Salmar Aker Ocean sin havmerd. Han mener det lønner seg
med riktig belysning i merden.
Remco Lansbergen, leder for akvakultur i Signify forteller at selskapet blant annet har levert lys til Salmar Aker Ocean sin havmerd. Han mener det lønner seg med riktig belysning i merden.

- Oppdrettere kunne spart seg lusebehandlinger om de brukte lys riktig

Mange oppdrettere bruker lys feil og går glipp av den positive effekten belysning kan ha for å forhindre lusepåslag, mener Remco Lansbergen i Signify.

Publisert Sist oppdatert

- Jeg blir helt oppgitt når jeg ser oppdrettsanlegg som lyser opp som juletrær på fjorden. Det virker som mange tenker at lys er lys, men de tenker ikke på hvordan lyset blir brukt, sier Remco Lansbergen, leder for akvakultur i Signify.

Lansbergen er med på teams fra Nederland og befinner seg sånn sett et stykke fra norske fjorder, men som leder for Signify sin avdeling for akvakultur og landbruk har han innsikt i den globale oppdrettsnæringen for alle mulige arter, inkludert den norske oppdrettslaksen.

- Flere burde bruke lys mot lus

Bli abonnent hos Kyst.no

For å få tilgang til dette innholdet trenger du et abonnement med Kyst.no Pluss-saker inkludert.

Bli abonnent og les denne og mange andre pluss-saker.

Kyst.no Pluss Personlig

Du får: Kyst.no Pluss-saker

199,-

per måned

KJØP

Kyst.no Pluss Årlig

Du får: Kyst.no Pluss-saker

2189,-

per år

KJØP

Kyst.no Pluss bedrift

Administrer flere abonnement på ett sted og betal med faktura.

2189,-

per år

KJØP