Nå har Skamik-teknologien fått sin hittil største oppgradering. Foto: Moen Marin/Tom Lysø.

Deler avlusingsresultater med ny generasjon SkaMik

Skamik lanserer en ny generasjon av selskapets avlusningskonsept. I en pressemelding fra produktets distributør, Moen Marin, fortelles det om stabile og svært gode resultater på både lusefjerning og fiskevelferd.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Siden lanseringen i 2014 har SkaMik solgt 15 avlusingsenheter til oppdrettere langs hele kysten. Nå har teknologien fått sin hittil største oppgradering.

– Avluseren har for mange oppdrettere vært en viktig del av selskapenes avlusningsstrategi, og kundene får nå et enda bedre verktøy i lusekampen. For Moen Marin er det viktig å ha et kontinuerlig fokus på forbedringsarbeid og utvikling av produktet. I nært samarbeid med flere av våre kunder har vi derfor analysert resultater og erfaringer. Det er summen av denne kunnskapen som danner grunnlaget for det omfattende utviklingsarbeidet som vi nå har gjort, sier administrerende direktør Terje Andreassen i Moen Marin, selskapet som har ansvaret for salg og kundeoppfølging av avluseren i en pressemelding.

Den nye versjonen, SkaMik 1.5, er endret og forbedret på en rekke områder. Målsettingen med oppgraderingen har vært å utvikle et produkt med stabil høy avlusningseffekt med fokus på fiskevelferd.

SkaMik 1.5 opererer med økt vannmengde og redusert vanntrykk. På denne har operatøren full kontroll over vanntrykket, forklarer Helge Brenderyen i Moen Marin i meldingen.

I likhet med forgjengeren er SkaMik 1.5 et av få systemer som håndterer fisk i alle størrelser, også fisk over fem kilo.

Selskapet forteller at Lerøy Midt allerede har satt SkaMik 1.5 i drift. Så langt har Lerøy ifølge Moen Marin gjennomført avlusing på mer enn 1300 tonn laks med den oppgraderte SkaMik-versjonen.

– Tilbakemeldingene fra Lerøy Midt er svært positive, både med tanke på effekt og fiskevelferd, sier Terje Andreassen i pressemeldingen.

Umiddelbar avlusing, gj. snitt effekt. Kilde: Lerøy Midt, avlusing SkaMik 1.5, Fætten 19. – 25. juni.