Fra denne sentralen kan Midt-Norsk Havbruk ha kontroll på fem lokaliteter og 36 ulike merder. Her er praksiseleven Amalie Mohrsen fra akvakultur på Val vg2, Endre Emilsen, og Signe Hansen fra akvakultur på Val vg3 Foto: Ole Andreas Drønen.

Følger laksen med argusøyne

Se bilder fra fôringssentralen til Midt-Norsk Havbruk. Snart skal de kunne fôre fisken på Island fra Rørvik.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Kyst.no var nylig i Rørvik, der vi blant annet skrev om Midt-Norsk Havbruk sitt nyeste fartøy. Les mer om det her.

Under besøket ble det også tid til en tur på Aquatraz, og en snartur innom fôringssentralen til Midt-Norsk Havbruk.

På fôringsentralen til Midt-Norsk Havbruk på Rørvik jobber tre ansatte på turnus, og fjernstyrer fôringen på fem lokaliteter, fordelt på 36 merder.

For at de ansatte skal kunne holde kontakten med røkterne, kommuniserer de med hverandre via et radiosamband. 

Skal fore fisk på Island

Hvis alt går etter planen, skal de også snart kunne fôre fisken på en lokalitet på Island, alt fra fôringssentralen i Rørvik.

- Vi får se hvordan kommunikasjonen blir med røkterne der. Enten må jeg lære meg islandsk, eller så får vi ta det på gebrokken engelsk, sier fôringsoperatør Endre Emilsen og ler.

De to jentene på fôringssentralen, Amalie Mohrsen og Signe Hansen, sier til Kyst.no at det er en veldig kjekk jobb på sentralen, der de har god kontroll på fiskens apetitt og kan følge med den under fôring, og se hvordan den oppfører seg til enhver tid. 

Fra fôringssentralen kunne de også fortelle at den første generasjonen med fisk på fjernfôring, har vist bedre tilvekst. 

Se bildegalleri under: