Oddleif Wigdahl er ny i Moen.

Ny administrerende direktør i Moen Ship Management

Oddleif Wigdahl (39) tar over som administrerende direktør i MOEN Ship Management AS. Han overtar etter Lars Mælen som blir økonomisjef i konsernet.

Publisert Sist oppdatert

Oddleif Wigdahl (39) kommer fra stillingen som driftsdirektør brønnbåt i Frøy ASA. Han tiltrer som administrerende direktør for MOEN Ship Management AS senest ved årsskiftet.

- MOEN-konsernet har gjort betydelige og strategiske investeringer for å legge til rette for det grønne skiftet også innen skipsfart. Jeg er glad for å få muligheten til å videreutvikle dette forretningsområdet og bidra til et enda raskere grønt skifte i havbruksnæringen og andre maritime næringer, sier Wigdahl.

Leder og båtmann

39-årige Oddleif Wigdahl er utdannet maskinist og har yrkesbakgrunn med erfaring fra både Forsvaret og kystfart. Siden 2007 har han hatt ulike lederstillinger innen rederidrift. Wigdahl har siden 2018 hatt øverste ansvar for brønnbåtdivisjonen i Frøy.

I løpet av få år er fokuset på grønn skipsfart blitt forsterket. At Moen satser sterkt i utviklingen av nullutslipps- og ombruksløsninger gjør denne jobben ekstra spennende, mener Wigdahl.

Utleieselskapet har i dag en flåte på 22 utleiefartøyer, i første rekke service- og lokalitetsfartøyer til havbruksnæringen. En tredjedel av flåten består av lavutslippsfartøyer, og selskapet mener de har en strategi på at flåten skal vokse og fornyes gjennom investeringer i robust miljøteknologi.

Industrikonsernet

MOEN driver i dag to verft i Trøndelag, et verft i Steigen i Nordland og skal investere 100 millioner kroner i et nytt, moderne verftsanlegg i Skjervøy i Troms. I konsernet inngår også Oceanize, et selskap som fokuserer på gjenvinning av industriplast. MOEN vil i år passere 150 ansatte og en omsetning på 350 millioner kroner, inkludert datterselskaper og deleide virksomheter.