Kristian Steinhylla er ny leder i Mørenot Aquaculture. Foto: Mørenot

Mørenot Aquaculture har ansatt ny leder

Mørenot melder i pressemelding at Kristian Steinshylla går fra løfteselskapet Certex Norge til rollen som leder av Mørenot Aquaculture. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Kristian Steinshylla (53) kommer til Mørenot Aquaculture fra rollen som leder av forretningsutvikling i Certex Norge, en ledende leverandør av løft-, fortøynings- og skipsutstyr, skriver selskapet i meldingen.

Selskapet fusjonerte ved årsskiftet ifølge meldingen med Erling Haug AS, der Steinshylla tidligere var øverste leder. Han har også ifølge selskapet bakgrunn som økonomi- og administrasjonssjef i samme selskap.

-Certex inngår sammen med en rekke europeiske selskaper i divisjonen Lifting Solution, som igjen er en del av det familieeide handels- og industrikonglomeratet Axel Johnson International, forteller de.  

Kristian har ifølge Arne Birkeland som er konsernsjef i Mørenot  over 25 års relevant leder- og salgserfaring og har i mange år jobbet tett opp mot havbruk og sjømat.

- Hans erfaring fra et internasjonalt miljø vil også være med på å styrke lederteamet i Mørenot. Vi gleder oss stort til å få han som en del av laget allerede i august, sier hun.

Kristian Steinshylla forteller at Mørenot har store ambisjoner og er en aktør innen både fiskeri og aquakultur. Illustrasjonsfoto: MøreNot Austevoll AS.

Kristian Steinshylla forteller at han de siste ni årene har hatt gleden av å lede Erling Haug AS.

- Etter å ha ledet selskapet gjennom fusjonen med sitt morselskap Certex Norge ved årsskiftet, var tidspunktet riktig for å søke nye utfordringer. Mørenot har alt jeg ser etter, forklarer han i meldingen.

Han legger til at selskapet har store ambisjoner og er en aktør innen både fiskeri og aquakultur med en god ledelse.

- Den lange historien og tilhørende kompetansen, gjør at alle forutsetninger er tilstede for å styrke Mørenots posisjon i markedet ytterligere. Jeg er veldig glad for muligheten til å ta del i dette sammen med alle de dyktige menneskene i Mørenot, understreker han.

Videre forteller Steinshylla at han kommer til å gå inn i stillingen med både ydmykhet og tydelighet.

- Jeg gleder meg stort til å være i gang etter ferien, sier han.

Selskapet skriver i meldingen at Kristian Steinshylla er født i 1965 og bor på Byneset like utenfor Trondheim. Han er utdannet siviløkonom fra Nord Universitet (Siviløkonomiutdanningen i Bodø).