Rick DeLuca er sjef for MSD Animal Health.

– På lag med næringen

- Det er viktig at vi som vaksineproduserer, og dere som lakseprodusenter går sammen om å løse utfordringene.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

MSD Animal Health direktør Rick DeLuca poengterte viktigheten av at de som vaksineprodusent spiller på lag med lakseprodusentene.

- Ingen vil ha medisinrester i maten de spiser. Og det mangler ikke på negative oppslag i pressen om antibiotika og medisinrester i mat. Derfor er det avgjørende at lakseprodusentene og vaksineprodusentene samarbeider tett, sa De Luca under NASF-konferansen i Bergen i går. Han er leder for et av verdens største farmasi-konserner. Årlig bruker MSD hele 7 milliarder USD på forskning og utvikling.

Sjømat blir viktigere

Rick DeLuca mener at sjømatsektoren blir viktigere og viktigere fremover. Ikke mins sektorer som lakseoppdrett og annen akvakulturvirksomhet.

- Jeg er imponert over hva dere har fått til i Norge med lakseoppdrett. I 2050 vil mer enn 50 prosent av sjømatkonsumet i verden komme fra akvakultur.Sektoren blir bare viktigere og viktigere for oss som leverandør av farmasøytiske produkter, og vi ønsker et tettere partnerskap med næringen, sa De Luca, og la til at en sunn næringskjede begynner med oss selv.