Vaksinering. Foto:Pharmaq

Pharmaq vil nå lansere sin PD-vaksine

Etter at Borgarting lagmannsrett har erklært forlengelsen av MSDs PD-pantent ugyldig, sier Pharmaq at de nå vil lansere en egen PD-vaksine.Les dommen her.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Patentstyret forlenget i 2014 MSDs monopol på PD-vaksine som hindrer andre leverandører å komme inn på markedet. Tingretten har tidligere gitt MSD medhold i at dette var riktig.

Tirsdag kom imidlertid Borgarting Lagmannsrett med sin kjennelse etter at Pharmaq anket. Den gav Pharmaq medhold i at patentforlengelsen ikke var riktig.

Konsekvensen av dommen er at andre aktører nå kan tilby alternative vaksiner mot PD, og det sier Pharmaq de nå vil gjøre.

- Dommen er ikke overraskende og det er gledelig at Borgarting lagmannsrett har gitt oss medhold i at det forlengede monopolet ikke skulle vært gitt, sier Morten Nordstad, Administrerende Direktør i Pharmaq i en pressemelding selskapet har sendt ut.

- Norsk og internasjonal oppdrettsnæring har behov for variasjon og valgmuligheter for å drive bærekraftig havbruk. Pharmaq har vært forhindret fra å lansere sin vaksine mot PD grunnet monopolet og selskapet ser nå frem til å få markedsadgang for sin PD vaksine, som lenge har vært klar, og gi norsk oppdrettsnæring et godt alternativ i bekjempelsen av PD sykdommen. Under den pågående rettstvisten har Pharmaq aktivt blitt hindret fra å komme på markedet, sier de.

MSD sier de vurderer å anke til høyesterett