Vinnerne av skytingen på Smøla. Foto: Smøla klekkeri og settefisk.

Nekton Havbruk til topps i havbruksskyting på Smøla

Smøla Skytterlag satte i 2015 i gang med bedriftsskyting i førjulstiden. Daglig leder i Nekton Havbruk, Rune Iversen, sier at i år er det fjerde gangen dette populære arrangementet gjennomføres, med rekordmange deltagende lag.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Saken er skrevet av Per Gunnar Kvenseth, daglig leder i Smøla klekkeri og settefisk.

Hele 18 lag har deltatt på i alt fem runder, på onsdagskvelder på skytterlaget sin fantastiske flotte innendørsbane på Nelvika på Smøla. Det skytes med ca. 22 – salongammunisjon på 15 m avstand, med tre på hvert lag. Konkurransen er hard mellom de forskjellige havbruksbedriftene og oppdrettslokalitetene. Både Salmar og Marine Harvest har hevdet seg godt i konkurransen, og gikk sammen med Nekton Havbruk og butikken Joker Straumen til finalen 21.november.

Foto: Smøla klekkeri og settefisk.

I finalen viste det seg at smått er godt og effektivt. Der slo de lokale heltene i Nekton Havbruk til med 290 poeng foran Salmar Reiråklakken med 288 poeng, og hentet pokalen hjem etter en meget spennende finaleskyting. På det vinnende laget var Rene Nicolai, Hanne Holmen og Anders Johannesen.

Rune Iversen er stolt over presisjon og konkurranseinnstinkte hos sine ansatte og ser allerede frem til bedriftsskytingen neste høst.

- Konkurransen har vekt skyteinstinktet hos flere ansatte som kommer til å skyte aktivt i tiden fremover. Nekton Havbruk leverer laks til det absolutte toppsegmentet når det gjelder kvalitet, til Balik i Sveits og Label Rouge i Frankrike. De ansatte er like kvalitetsbevisste på skyting som på produksjon, avslutter Rune.