Biolog Benedikte Nordhus ved Vest Aqua Base i full gang med fôring av rognkjeksen. Foto: Linn Therese Skår Hosteland

Vil øke produksjonen av rognkjeks betydelig

Vest Aqua Base vil utvide sin produksjon av lusespisere. - Vi har søkt om utvidet konsesjon til opp mot fem millioner rognkjeks, forteller daglig leder Nils Bjarte Sætrevik til kyst.no. I dag har de tillatelse til èn million.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Det Fitjar-baserte selskapet produserte cirka 800 000 rognkjeks i fjor, og har som målsetning om å doble produksjonen i 2017, forutsatt at de får innvilget konsesjonsutvidelsen de nå søker om.

Nils Bjarte Sætrevik, daglig leder i Vest Aqua Base. Foto: Linn Therese S. Hosteland.

- Forhåpninger i 2017 er å fortsette produksjonen av høykvalitets rensefisk, og som vi gjorde i 2016, ønsker vi å fortsette driften uten sykdomsutbrudd på fisken, sier Sætrevik til kyst.no.

- Vi ønsker å strekke oss mot fem millioner rognkjeks i 2018, og ønsker derfor å utvide vår konsesjon, legger han til. 

Les også: Nyoppstarta rognkjeks-anlegg på Fitjar

Per idag har de tillatelse til å produsere en biomasse på 25 tonn rognkjeks, som tilsvarer cirka en million rognkjeks med snittvekt 25 gram.

I oppstartsåret 2015 produserte og leverte de 47 000 rognkjeks og har siden den gang utvidet produksjonen betraktelig år for år.

Les også: Rognkjeksen tar over vaktskiftet i merden

  • Vest Aqua Base ble stiftet i 2015.
  • Det er syv Salmongroup-oppdrettere inne på eiersiden i selskapet: Langøylaks, Telavåg Fiskeoppdrett, Eide Fjordbruk, Engesund Fiskeoppdrett, Tombre Fiskeanlegg, Troland lakseoppdrett og Austevoll Melaks. Disse eier alle ti prosent hver og Vem Eigedom har 30 prosent.