Illustrasjonsfoto: Svein Reppe/NSL.

Slaktet mindre og fikk dårligere pris

Nor Seafood slaktet 44 % mindre i 2017 enn året før, og fikk lavere pris pr. kilo.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Selskapet hadde i fjor en omsetning på 94 millioner kroner, mot 227 mill. kroner i 2016. 

Driftsresultatet var på 39 millioner kroner i fjor, mens det var på 97 millioner året før.

Mindre slakt og lavere pris

Omsetningen og driftsresultatet er redusert i forhold til 2016, selskapet skriver i sin årsberetning at dette er hovedsaklig grunnet lavere slaktet kvantum og lavere pris pr. kilo.

I 2017 slaktet selskapet 2 239 tonn sløyd vekt, mot totalt 4 030 tonn sløyd vekt året før. Dette gir en reduksjon på hele 44,4 %.

Ved utgangen av året hadde selskapet totalt 3 924 tonn biomasse i sjø, mot tilsvarende 1 564 ved inngangen av året.

Nor Seafood oppnådde et årsoverskudd på 31 millioner i 2017, mot 72 millioner kroner i 2016, og leverer dermed et svakere resultat enn i 2016.

Nøkkeltall:

God soliditet

Ved utgangen av 2017 hadde selskapet en egenkapitalandel på 50 %, mot 56 % året før.

Nor Seafood AS driver med matproduksjon av laks. Selskapet har fire konsesjoner for lakseproduksjon hvorav to av disse er grønne konsesjoner.

Matfiskproduksjonen drives i samdrift med Wilsgård Fiskeoppdrett AS. 

Selskapet er lokalisert i Torsken kommune og driver med forskning- og utviklingstillatelser som ledd i forbedring og utvikling av oppdrettsvirksomheten.

Bra effekt med rensefisk

Nor Seafood har sammen med de andre selskapene i konsernet, utarbeidet en egen plan for lusebekjempelse. I tillegg skal selskapet følge alle telle- og behandlingsstrategier iverksatt av myndighetene. 

Nor Seafood har ikke hatt vesentlige utfordringer med lakselus i 2017, og hovedstrategien for bekjempelse er bruken av rensefisk.

Selskapet har ikke hatt rømminger i 2017 og behandlinger, forbruk av medikamenter og måling av resultatene av behandlinger blir registrert og evaluert sammen med autorisert fiskehelsepersonell.