Charles Høstlund er konsernsjef i NRS.

NRS kjøper resten av Nord Senja Laks for 70 millioner

Norway Royal Salmon ASA: NRS kjøper resterende utestående aksjer i Nord Senja Laks AS for et kontantvederlag på NOK 70 millioner.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Norway Royal Salmon ASA ("NRS") har i dag inngått en avtale med Botnhamn Fisk AS om kjøp av 135 aksjer i Nord Senja Laks AS ("NSL"), tilsvarende 33,3 % av utestående aksjer i NSL, for et kontantvederlag på NOK 70 millioner ("Transaksjonen"). Etter Transaksjonen vil NRS totalt eie 100 % av aksjene i NSL.

NSL eier i dag fem oppdrettskonsesjoner og er en del av NRS Region Nord lokalisert på Senja i Troms. Det totale slaktevolumet for NSL i 2015 var 4 415 tonn. Transaksjonen tilsvarer indirekte en overdragelse av 1,67 konsesjoner inkludert biomasse og anleggsmidler. Dette tilsvarer en selskapsverdi (EV) per konsesjon på nærmere NOK 51 million.

Bakgrunnen for Transaksjonen er å samordne NRS sin oppdrettsvirksomhet i Nord Norge ytterligere som på sikt vil gi økt kostnadseffektivitet. Gjennom Transaksjonen befester NRS sin posisjon i Troms, som er et viktig vekstområde for næringen i fremtiden.

Gjennomføring av Transaksjonen og overdragelsesdato er satt til 10. mars 2016.