NRS tror på breakeven EBIT i spotmarkedet, mens den høye kontraktsprisen vil bidra til en EBIT på 15-18 kroner per kilo for kontraktsvolumene. Originalfoto: NRS

Nordea: Høy kontraktsandel er positivt for NRS

At NRS har mye av salget kontraktsfestet i andrekvartal, vil være positivt for dem, mener Nordea. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

NRS kom nylig med Q1-tall. Der fortalte de at Covid-19 så langt ikke har påvirket produksjonen, men at  førstekvartal likevel var preget av redusert prisoppnåelse og økte produksjonskostnader.

Nordea påpeker i en morgenrapport onsdag at de tidligere fremhevet at Norway Royal Salmon er sårbar for et brått fall i spotprisene, slik det man nå har observert siden midten av mars.

- Vi tror den høye kontraktsandelen i 2. kvartal (40%) som vi antar er kontraktsfestet på et nivå på 62 kroner vil bidra positivt, skriver de.

Finansinstitusjonen tror imidlertid de resterende volumene vil være selges til en lav spotpris og at en betydelig andel nedgradert fisk vil selges 10-12 kroner under prisen for superior laks.

- Basert på dette forventer vi breakeven EBIT i spotmarkedet, mens den høye kontraktsprisen vil bidra til en EBIT på 15-18 kroner per kilo for kontraktsvolumene.

Totalt sett forventer Nordea en EBIT-margin på 7 kroner per kilo i 2. kvartal.

- Etter våre estimater handles aksjen til 64x net profit for 2020. Ser vi på konsensus-tallene, så ligger også disse relativt høyt og høyere (15-20%) enn sektorgjennomsnittet basert på Thomson Reuters konsensustall. Vi opprettholder vårt DCF-baserte kursmål på 150 kroner og gjentar vår salgsanbefaling, skriver de.