Konsernsjef Eirik Welde, ny salgs- og markedsdirektør Eirik Nikolaisen og salgssjef Anja Strand. Foto: Nordlaks

Eirik Nikolaisen nyansatt i Nordlaks

Nordlaks har ansatt Eirik Nikolaisen (49) i stillingen som salgs- og markedsdirektør. Eirik kommer til Nordlaks fra en tilsvarende stilling i Vesteraalens og har før det også ti år bak seg som sjef for Sparebank 1 i Vesterålen. Eirik starter i Nordlaks 1. januar 2021

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Nordlaks må være det mest spennende sjømatselskapet i Nord-Norge, og har hatt en fantastisk reise så langt. Nordlaks viser vilje og evne til å investere i utvikling i vår egen region, og det er et lokalt eid selskap. Det betyr masse for meg. Jeg gleder meg veldig til å bli kjent med Nordlaks og til å ta fatt på jobben, sier Eirik Nikolaisen.

Eirik Nikolaisen er opprinnelig fra Holmstad i Sortland kommune. Han bor i dag på Sortland sammen med kone og to barn på 14 og 17 år. Før stillingen som salgs- og markedsdirektør i Vesteraalens har Eirik jobbet som banksjef for Sparebank1 i Vesterålen og som salgssjef i Microsoft med ansvar for finanssektoren.

- Det er ikke laks som har vært den røde tråden i min karriere. Det har heller vært å bidra til gode fellesskap, til utvikling av den enkelte og til presterende team som samarbeider godt internt og med eksterne miljøer. Jeg stiller på Børøya 1. januar med en rød L på ryggen, og skal bruke den første tiden til å bli kjent med egen organisasjon, jobbe for å forstå markedet og lære meg bransjen før jeg har ambisjoner om å sette mitt preg på Nordlaks, fortsetter Eirik.

Som salgs- og markedsdirektør får Eirik ansvaret for Nordlaks sin salgs- og markedsstrategi samt personal, drift og resultat for Nordlaks sine salgs- og markedsføringsaktiviteter.

- Vi er veldig fornøyd med at vi nå får Eirik Nikolaisen med på laget i Nordlaks. Laksemarkedet står aldri stille, og det eneste vi vet sikkert er at fremtiden ikke er som i dag. Med Eirik får vi en som kan bidra til å bygge organisasjonen og styre denne viktige delen av Nordlaks inn i fremtiden. Vi er over fem hundre dyktige mennesker i Nordlaks som er god på laks. Nå gleder vi oss til å ta i mot Eirik og få han raskt opp i fart slik at han blir i stand til å bidra til den videre utviklingen av Nordlaks, sier konsernsjef Eirik Welde i Nordlaks.

Eirik Nikolaisen går inn i konsernledelsen i Nordlaks og rapporterer til konsernsjef.