Odd Emil Ingebrigtsen får nøkkelrolle i Nordly-konsernet. Foto: Therese Soltveit.

Odd Emil Ingebrigtsen til Nordly-konsernet

Den tidligere fiskeriministeren skal jobbe med utvikling av nye teknologier for oppdrettsproduksjon.

Publisert Sist oppdatert

Ingebrigtsen har bakgrunn med forretningsutvikling fra flere bransjer, og går nå inn i en lignende rolle i havbrukskonsernet med base i Lofoten.

- Jeg ser fram til å jobbe med et knippe veldig spennende prosjekter i en bransje som virkelig er en av bærebjelkene norsk næringsliv. Jeg og Jim-Roger har kjent hverandre i mange år, fra lenge før jeg gikk hen og ble fiskeriminister, så det er med stor entusiasme jeg nå blir med på ferden i det som er et veldig spennende nordnorsk konsern, sier Ingebrigtsen i en pressemelding.

Jim-Roger Nordly er svært tilfreds med nyansettelsen, og har arbeidsoppgavene klare.

- Vi har aktivitet i flere markeder rundt om i verden, og både her hjemme og ute har vi de siste årene sett en teknologisk utvikling som gir nye muligheter og åpner for nye produksjonsformer i havbruk. Her har vi noen egne tanker og prosjekter som vi ønsker å realisere. Odd Emil får en nøkkelrolle når vi nå skal ta prosjektene de neste stegene videre, forklarer konserneieren.

Om Nordly-konsernet:

  • Konsernet omfatter flere ulike leverandørselskaper til havbruksnæringen, blant dem: STIM: Grossist og leverandør av vaksiner, legemidler og fiskehelseprodukter til havbruksnæringen. Selskapet er i tillegg leverandør av marine miljøundersøkelser, fiskehelsetjenester, tekniske sertifiseringstjenester og plan- og arealtjenester. STIM er også etablert i Skottland, Canada og Chile.
  • ACD Pharma: Forsknings- og utviklingsselskap med et fagmiljø på bakteriofager. Bygger nå verdens første storskala bakteriofagfabrikk med legemiddelgodkjenning på Leknes i Lofoten. Bakteriofager anses som en mulig løsning på det globale problemet med økende antibiotikaresistens.