Norsafe academy. Foto: Michael Røssland/Norsafe.

Får støtte til utvikling av nye sikkerhetskurs for havbruksnæringen

Gjennom «Skattefunn» ordningen har Norges Forskingsråd vedtatt å støtte Kvinnherad-selskapet Norsafe AS i et 2 års prosjekt for å utvikle relevant beredskap- og sikkerhetsopplæring for personell som arbeider i havbruksnæringen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Havbruksnæringen er i sterk utvikling, og Norsafe Academy ser at «standard» sikkerhetsopplæring som blir gitt ikke alltid er målrettet eller hensiktsmessig for oppgavene personellet har, eller for risikoen som er forbundet med disse, skriver selskapet i en pressemelding.

- En unik kombinasjon av erfaring og kunnskap hentet fra produksjon av båter og daviter, et verdensomspennende servicenettverk og kursvirksomhet for shipping, havbruk og offshore gjør oss rustet til å ta på oss en slik oppgave i samarbeid med havbruksnæringen, opplyser Michael Røssland ved Norsafe Academy.

Les også: Stor interesse for regelverkskurs – Folk kommer helt fra Alta 

Les også: Sikkerhet fra offshore til oppdrett 

- Vår målsetning er å komme frem til en bransjestandard for sikkerhetsopplæring som er bedre tilpasset det aktuelle risikobildet for havbruk, legger han til.

  • Norsafe er en av verdens største leverandører av livbåter, MOB båter og arbeidsbåter med tilhørende globalt service nettverk har de siste årene etablert seg som en kvalitetsleverandør av kurs, trening og øvelser.
  • Norsafe Academy sine kurs er godkjent av sjøfartdirektoratet og Norsk olje og gass.
  • Selskapet har et moderne og nytt sikkerhetssenter på Lørfallstrand, nær Rosendal i Kvinnherad kommune.